*Nettavisen* Sport.

- Tyskland har oppdaget den norske ligaen

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Jan Åge Fjørtoft mener tippeligastatusen er voksende i Bundesligaen.

15.11.11 13:05

Norge har for alvor inntatt Bundesligaen. Fra å ha ingen nordmenn i den tyske ligaen, er det nå et hopetall som spiller i tyske bundesligaklubber.

Ståle Solbakken er trener i Köln. Moa og Henning Hauger spiller for Hannover, Håvard Nordtveit og Joshua King (på lån) spiller i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred er i Hamburg.

Av andre norske kjenninger har Anthony Ujah gått til Mainz, der han nå er lagkamerat med den tidligere LSK-keeperen Heinz Müller. RBK-benkesliteren Didier Konan Ya spiller i Hannover, og den gamle Lyn-kjenningen Edu er Hoffenheim-spiller.

- Oppdaget potensialet i Tippeligaen
Bundesligaens egen hjemmeside har tirsdag publisert et intervju med Jan Åge Fjørtoft, etter at de tydeligvis har lagt merke til økningen av norske kjenninger i Tyskland. Den tidligere Eintracht Frankfurt-spilleren blir spurt om hvorfor Bundesligaen plutselig «renner over» av spillere med bakgrunn i Tippeligaen.

- Tyskland har sakte men sikkert oppdaget potensialet i den norske ligaen. Den norske spillestilen har alltid passet tysk fotball. Spillere som Jørn Andersen, Kjetil Rekdal og meg selv har vist det tidligere, sier Fjørtoft til bundesliga.de.

- Hvorfor er spillere fra Tippeligaen attraktive for tyske klubber?

- Mohammed Abdellaoue, Didier Konan Ya og Anthony Ujah har alle skapt seg et navn ved å score mål. Tyske klubber vet at Norge produserer spillere med gode holdninger og som ikke koster all verden. Siden prisene er lave, er forventningene tilsvarende, og spillerne får tid til å tilpasse seg, sier Fjørtoft.

Større bundesligainteresse i Norge
Fjørtoft blir spurt hvem han tror blir den neste importen til Bundesligaen fra Tippeligaen, men der er han mer pessimistisk.

- Det er vanskelig å si. Det er hvert fall usannsynlig at det blir toppscoreren, han er 37 år, sier Fjørtoft med henvisning til Ole Martin Årst, som for øvrig ligger på delt førsteplass med 16 scoringer, sammen med Rosenborgs Rade Prica.

Fjørtoft, som også jobber som bundesligaekspert for tyske Sky, mener interessen for tysk fotball er voksende i Norge.

- Interessen øker sakte men sikkert. Jeg tror dette bare er begynnelsen. Det er mange av oss (nordmenn) som jobber i Bundesligaen nå, som for eksempel Ståle Solbakken i Köln, sier Fjørtoft.

I Köln er det for tiden fullt kaos, og det kan du lese mer om her.

PS: Det har ikke lyktes Nettavisen å få tak i Jan Åge Fjørtoft tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag