RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mike Hewitt/Getty Images

- Uakseptabelt og totalt ubegrunnet

Sist oppdatert:
Tottenham slår kraftig tilbake mot beskyldningene om at de nektet Gareth Bale å delta i OL.

Gareth Bale takket nei til OL-fotball for Storbritannia grunnet en skade. Men waliseren er allerede tilbake i aksjon for Tottenham, noe som er blitt et hett diskusjonstema på de britiske øyer de siste dagene.

Tirsdag spilte Bale 74 minutter og scoret ett mål for London-klubben i en treningskamp mot L.A. Galaxy. Det har fått flere til å lure på om Tottenham har hindret den walisiske midtbanespilleren fra å delta i OL for den britiske vertsnasjonen.

Nå slår Tottenham tilbake mot påstandene.

- Uakseptable
I en uttalelse publisert på klubbens nettside, går de kraftig til angrep på dem som mener Tottenham har nektet Bale å delta i OL.

- Klubben vurderer beskyldningene og kommentarene om Gareth Bales skadesituasjon for å være uakseptable og totalt ubegrunnede. For å unngå misforståelser, gjør vi følgende klart: Gareth fikk en skade da han trente for å spille OL under Stuart Pearce. Røntgenbilder ble sendt til det engelske fotballforbundet den 29. juni, og han ble altså ikke valgt ut til troppen da han ikke ville bli frisk innen turneringen, skriver de på hjemmesiden.

Og utdyper:

- Avgjørelsen var ikke enkel, og den ble tatt etter at Storbritannias medisinske apparat hadde samtykket etter å ha sett skaderapportene.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) advarte derfor onsdag om at Bale kan bli utestengt fra å spille for Spurs så lenge sommerlekene i London pågår.

- Om en klubb ikke lar en spiller få delta, så kan det berørte forbundet komme med en klage til FIFA. Da kan vi få utestengt spilleren under OL, opplyste FIFA-president Sepp Blatter denne uken.

- Forferdet
Tottenham fnyser av de som mener Bale nå kan bli utestengt.

- På inget tidspunkt var Gareth utilgjengelig for å bli valgt ut i troppen. Han gjorde det også klart for offentligheten at han hadde en lidenskap om å spille OL for Storbritannia, og var ekstremt skuffet da han hørte at han ikke kunne delta. Vi er forferdet over at noen har dratt konklusjoner om situasjonen. Nå stoler vi på at denne uttalelsen løser saken en gang for alle, skriver Tottenham på sine hjemmesider.

Så gjenstår det å se om FIFA er enige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere