- Uaktuelt å bli i Celta Vigo

Foto: Getty Images / All over Press

Vadim Demidov håper å få ny arbeidsgiver i sommer.

25.06.13 12:08

Overgangen til Eintracht Frankfurt og tysk Bundesliga ble ikke helt slik som Vadim Demidov hadde håpet.

Før jul ble det fem kamper i den tyske ligaen, før det ved årsskiftet ble utlån tilbake til spansk fotball og Celta Vigo.

Etter at Paco Herrera, treneren som hentet Demidov til Celta fikk sparken i slutten av februar, ble det imidlertid slutt moroa.

Blir ikke i Celta
Den spanske klubben har opsjon på å kjøpe nordmannen, men nå avviser den norske landslagsstopperen at det er aktuelt å bli værende i klubben, som så vidt reddet plassen i Primera Division forrige sesong.

- Det er uaktuelt å bli værende i Celta Vigo. Jeg hadde et godt forhold til treneren som hentet meg, men da han fikk sparken, ble det verre, sier Demidov til Nettavisen.

Forholdet mellom 26-åringen og mannen som fikk jobben med å redde klubben fra nedrykk, Abel Resino, var nemlig ikke det aller beste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

- Jeg spilte noen kamper under den nye treneren, men så var jeg ute med skade i én kamp og etter det var jeg stort sett ute av troppen. Det virket som han ventet på å første anledning til å sette meg ut av laget.

- Gambling å gå til Frankfurt
En retur til Bundesliga ser heller ikke ut som en spesielt aktuell løsning for Demidov, som likevel regner med å møte på trening i Frankfurt etter ferien.

- Kontrakten min med Eintracht Frankfurt varer i utgangspunktet i to år til, men i praksis vil den nok gå ut etter neste sesong. Jeg må nemlig spille et visst antall kamper for at kontrakten skal være gjeldende utover kommende sesong.

- Frankfurt er innforstått med at jeg ønsker meg bort, og det ser ut som vi finner en løsning, sier Demidov.

- Hvor fortsetter karrieren nå?

- Det kommer an på. Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg har lyst til å bli værende i utlandet, men det må komme et tilbud som passer meg. Jeg kan ikke gamble lenger.

- Var det gambling å gå til Eintracht Frankfurt?

- Ja, det kan du godt kalle det. Jeg hadde lyst til å prøve meg i Tyskland på grunn av den positive utviklingen ligaen har hatt. Jeg trodde jeg ville utvikle meg som spiller, men i stedet gikk det motsatt vei.

Møter på Frankfurt-trening
Å komme nærmere Oslo var én av grunnene til at Demidov i utgangspunktet valgte tysk fotball. Han fant imidlertid fort ut at han trives bedre i den spanske kulturen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp / NTB Scanpix

- Det er to helt forskjellige verdener, og Tyskland er ikke noe for meg. Jeg trivdes ikke spesielt godt selv om det var nærmere hjem. Jeg var overtrent og ikke på topp. Likevel ble det fem kamper fra start, og jeg fikk i det minste vist fram noe.

Etter ferien blir det altså klubbjakt for Vadim Demidov, som ikke stresser av den grunn.

- Jeg tar det hele med ro. Oppkjøringen med Frankfurt starter 26. juni. Min kontrakt med Celta går ut 30. juni. Så jeg regner med at jeg møter på Frankfurt-trening 1. juli.

Tilbud fra Russland
Allerede nå har det kommet noen tilbud, men landslagsstopperen venter fremdeles på det rette.

- Jeg venter på at det kommer noe stort - en god kontrakt. Det har kommet noen tilbud, blant annet fra Russland, men jeg takket nei for å se hva som dukker opp. Det er først nå det begynner å skje ting i Spania.

Demidov spilte 12 kamper på utlån i Celta Vigo forrige sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.