RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uaktuelt å gå til en klubb som ikke vil satse på meg

TATT STEG: Magnar Ødegaard har spilt seg inn i LSK-fansens hjerter denne sesongen. Men fremtiden hans er usikker.
TATT STEG: Magnar Ødegaard har spilt seg inn i LSK-fansens hjerter denne sesongen. Men fremtiden hans er usikker. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Fremtiden er usikker for en av Norges mest lovende midtstoppere.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Magnar Ødegaard (21) har denne sesongen vært en av Tippeligaens beste midtstoppere. 

Men unggutten, som både er rask, god med ballen og fysisk sterk, er bare på Åråsen på lånt tid.

Når 2014-sesongen er over, er Ødegaard igjen Molde-spiller.

Usikker fremtid
Unggutten, som omtrent har vært med i hver eneste aldersbestemte landslagstropp siden han var 15, er usikker på hva fremtiden bringer.

- Det er vanskelig å si, nå har jeg fokus på å spille her ut sesongen. Jeg er veldig usikker på hva som skjer neste sesong, sier han til Nettavisen.

- Hva vil du selv?

- Jeg vet ikke, jeg har ikke snakket noe særlig med verken Lillestrøm eller Molde. Jeg har egentlig bare fokus ut denne sesongen, sier han.

Kontrakten hans med Molde varer ut 2015, og han må således kjøpes fri fra Molde hvis han skal bytte klubb.

- Kun to alternativer
Og et nytt lån er trolig uaktuelt for romsdalingene siden kontrakten snart går ut, og det er trolig kun salg som er aktuelt foreløpig.

- Det er vanskelig å være kategorisk på det, men det meste tyder på at det kun er to alternativer. Enten blir han i Molde fordi vi ønsker å bruke ham, eller så er det mest naturlig at han blir solgt, sier Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til Nettavisen.

STOR KONKURRANSE: I Molde må Ødegaard kjempe om spilletid med Ruben Gabrielsen (t.v.) og Vegard Forren.

I Molde er konkurransen større enn i Lillestrøm. I tillegg til tidligere lagkamerat Ruben Gabrielsen, må Ødegaard også konkurrere om spilletiden med Vegard Forren og Joona Toivio, hvis ingen blir solgt før neste sesong.

- Det som er sikkert, er at jeg ikke går tilbake til Molde for å være et tredjevalg. I den alderen jeg er i nå, må jeg ha spilletid. Benken er ikke godt nok lenger, det er uaktuelt å gå til en klubb som ikke vil satse på meg, sier Ødegaard.

- Frykter du at du kan komme i en situasjon hvor LSK ikke har råd til å hente deg, og du ikke får spille i Molde?

- Nei, det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Hvis LSK vil ha meg og Molde ikke trenger meg, regner jeg med det løser seg, sier han.

Molde: - Bra for oss
Nordstrand Jacobsen forteller at de følger med på Ødegaards utvikling i Lillestrøm, og den er de fornøyde med.

- Det har absolutt gått rett vei etter hvert. Det var vel litt frustrerende for Magnar både i fjor høst og begynnelsen av denne sesongen, men nå har han virkelig etablert seg og gjør det bra. Det er positivt for både Magnar og Molde Fotballklubb, sier Nordstrand Jacobsen.

Søndag spilte han en ny god kamp da Vålerenga ble beseiret 2-1 på Åråsen.

Men veien til fast plass og storspill har vært tung og lang.

Den første sesongen på Åråsen ble ikke noen suksess for den tidligere høyrebacken. Han spilte bare én kamp siden låneoppholdet fra Molde gikk i boks, mens 11 kamper ble han henvist til benken.

Lokalavis-krav
2014 begynte også med benketilværelse. Frode Kippe og Gabrielsen dannet stopperpar, og Ødegaard gikk til slutt ut i lokalavisen Romerikes Blad og krevde tillit av Magnus Haglund.

Det skjedde 18. mai, 19. mai var han inne på laget mot Vålerenga, og der har han blitt.

VIL SPILLE: Magnar Ødegaard er lei benken.

Faktisk har 21-åringen spilt så godt at han trolig er den første Haglund setter opp når førsteelleveren blir spikret sammen.

- Jeg setter stor pris på å få spille nå, det har vært en tung tid med benkesitting, sier Ødegaard til Nettavisen.

Men tilliten har ikke kommet gratis. Han forteller at han har lagt inn masse ekstra treningsøkter for å bli umulig å benke.

- Når du ikke spiller kamp, må du trene ekstra. Du må prøve å jobbe deg inn, og da blir det mange ekstraøkter. Det er ikke noen annen måte å komme seg inn på laget på, sier Ødegaard.

- Det er noen perioder det er tungt, når du sitter mye på benken og ikke har så mye motivasjon, men til slutt løsner det. Da får du igjen for timene du har lagt ned, sier han.

LSK eller Molde
En av konkurrentene i LSK forsvant i sommer til Ødegaards egentlige klubb Molde. Ruben Gabrielsen ble solgt fra Åråsen, men LSKs egenproduserte stopper har foreløpig måtte spille mest venstreback på Aker Stadion.

- Jeg snakker med Ruben, og er sikker på at han får spille etter hvert, han er god nok til det, mener Ødegaard.

Foreløpig virker det som at det kun er to valg for Ødegaard fremover, Molde eller Lillestrøm.

- Det er ikke noen andre reelle interessenter som har forhørt seg om Magnar foreløpig. Utgangspunktet er at han er vår spiller og er i Molde frem til 2015 sier Nordstrand Jacobsen.

Neste kamp for Ødegaard og Lillestrøm spilles 24. august. Da venter et nedrykkstruet Sogndal til dyst på bortebane.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere