- Uaktuelt å selge Liverpool

Foto: AP/Scanpix

Liverpool-eier Tom Hicks har ingen planer om å gi fra seg halve Liverpool.

21.01.08 13:34

Amerikaneren eier 50 prosent av de røde, men ifølge BBC vurderer arabiske Dubai International Capital (DIC) å legge inn et bud på klubben. Flere engelske aviser skrev mandag også at det var kommet et bud, men det avvises av amerikanske Tom Hicks.

- Jeg har ikke mottatt noe tilbud på klubben fra DIC eller andre, og jeg har i enda mindre grad akseptert noe tilbud. Det har jeg heller ingen planer om å gjøre, sier amerikaneren.

Trenger penger
Hicks og medeier George Gillett forsøker nå å refinansiere klubbens gjeld, men trenger et lån på om lag fire milliarder kroner for å gjøre det. Får de det vil de kunne tilbakebetale de 2,5 milliarder kronene de lånte da de kjøpte Liverpool.

Refinansieringen vil også sørge for at de kan tilbakebetale lån de har tatt for å hente spillere til klubben. De vil også kunne fortsette arbeidet med den nye arenaen i Stanley Park.

Ifølge BBC så lyver ikke Hicks.

- De har ikke mottatt noe bud på Liverpool. Det stemmer med det jeg har hørt. Men så vidt jeg forstår så er DIC klare til å by om lag fem milliarder kroner for Liverpool, sier BBCs sportssjef, Mihir Bose.

Spørsmålet er hva amerikanerne da gjør.

- Vi fortsetter
Ifølge Hicks er det imidlertid ikke tvil. Han avviste selvfølgelig også ryktene om at klubben allerede var solgt.

- Jeg aner ikke hvem som står bak disse ryktene, men fakta er at jeg og familien min alltid har vært, og er fortsatt, innstilt på å være deleier i denne klubben. Ingen i min familie har noen gang sagt noe om å selge. Vi vil fortsette som deleiere, og vil fortsatt i mange år støtte klubbens manager, spillere og fans.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.