RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uaktuelt å trene et lag nå

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Flere klubber står for tiden uten trener i norsk fotball. Men tidligere landslagskaptein Henning Berg vil vente noen år til før han overtar en trenerjobb i de øverste divisjonene.

- Både Tromsø, Stabæk og Bodø/Glimt er alle attraktive klubber. Og jeg har lyst til å bli fotballtrener en gang i fremtiden. Men det passer meg ikke akkurat nå. Jeg synes det er deilig å ha pause fra fotballen, sier Henning Berg til TV 2 Nettavisen.

Satser på trenerkarriere
Den tidligere landslagskapteinen har imidlertid målet klart: En gang om noen år ønsker han å satse på en karriere som fotballtrener.

- Jeg holder for tiden på å ta trenerutdannelse i regi av Norges Fotballforbund (NFF). Og jeg har lenge sagt at jeg ønsker å satse på en trenerkarriere. Men nå føler jeg for å slappe av i Lørenskog. Når du er trener opplever du mye av det samme presset og pågangen som fotballspiller, og det savner jeg ikke foreløpig, innrømmer Henning Berg.

- Å være trener og fotballspiller er mye av den samme livstilen, legger han til.

Flere jobber ledige
Flere ledige trenerjobber finnes i Norge for øyeblikket. I Tippeligaen står Tromsø og Bodø/Glimt uten trener, mens nedrykksklare Stabæk og Sandefjord er på trenerjakt i norsk 1. divisjon.

Også jobben som landslagssjef for kvinnelandslaget står ledig. Men Henning Berg har foreløpig ikke blitt kontaktet av noen av klubbene på trenerjakt.

- Jeg tror de fleste er klar over situasjonen min. De vet at jeg ikke har lyst på en trenerjobb i år, sier den tidligere Manchester United-proffen.

Han vet ikke hvilken klubb han kommer til å starte karrieren i.

- Det er vanskelig å si hvilket nivå jeg starter som trener på. Nå har jeg i hvert fall etter hvert trenerutdannelse, og det kan jo være greit å ha med seg, tror Henning Berg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere