Gå til sidens hovedinnhold

- Ubehagelig å bli uthengt

- Han gjør sitt beste og står på i en vanskelig situasjon.

BERGEN (Nettavisen): Bergensavisen skriver i sin papirutgave mandag at Brann-trener Rune Skarsfjord må gå av. Journalist og kommentator Tormod Bergersen skriver at dette er nødvendig for å skape ny entusiasme rundt klubben.

LES MER: - Skarsfjord må gå

Kommentaren fra Bergersen kom i kjølvannet av at fansen ropte på trenerens avgang søndag kveld mot Hønefoss.

- Vi var forberedt
- Hva tenkte du da du så dagens forside i BA?

- Vi var forberedte på det. Vi fikk et varsel i går om at det skulle komme, sier Roald Bruun-Hanssen til Nettavisen.

- Hvilke tanker gjør du deg når det kommer et slikt oppslag?

- Først og fremst er det synd for Rune Skarsfjord. Jeg er Skarsfjords leder og min oppgave i en slik situasjon er å stå med ham og støtte ham. Han er en leder som gjør sitt beste og står på i en vanskelig situasjon.

- Det å bli uthengt som i at du må gå, er selvfølgelig ikke noe behagelig. Uansett hvem du er. Så er det selvfølgelig synd for Brann, som også er i en vanskelig situasjon. Men samtidig så er vi der vi er fordi vi ikke har vært god nok, erkjenner Brann-sjefen.

- Best med Rune Skarsfjord
- Dere har vært tydelige på at det ikke er et tema å sparke Skarsfjord.

- For oss er det viktig å understreke det. Vi hadde en situasjon i sommer, vi gjorde en vurdering på det. Vurderingen var at i forhold til de ambisjonene vi har og i forhold til den utviklingen klubben ønsker, så var det vår klare vurdering at å Skarsfjord det sportslige ansvaret, var det beste for oss, fortsetter Bruun-Hanssen.

- Det står vi for og der står vi ved. Det er vårt ansvar som ledere i en slik situasjon.

- Hvilke egenskaper er det dere ser i Skarsfjord som gjør at dere mener han er rett mann videre?

- Egenskapene til Skarsfjord er at han har høy faglig kompetanse. Han har en stor arbeidskapasitet og han har en veldig god analytisk evne til å se situasjonen og jobben med den. Og han har et klart bilde for hva som kreves for at vi skal kunne bli det topplaget vi ønsker å bli.

- Han har utviklet seg betydelig
- Han har vært hos oss i fem år, så vi kjenner ham ganske godt. Både hans sterke sider og de sidene han har utvikling på. Vi mener han har utviklet seg betydelig i de årene han har vært hos oss. Han er sta, men det må du være i en slik rolle, fortsetter Bruun-Hanssen.

- Det vi mangler, er resultatene, utdyper Brann-sjefen.

- Men når han da fram med sitt budskap?

- Vi har tro på det, fordi vi får beskrevet Skarsfjords tanker og ser hvordan han jobber med tankene sine, og vi tror at dette vil lede til at vi oppnår resultater. Men det er tungt for Skarsfjord og oss at vi ikke har fått det til. Spesielt i høst.

- Vi er de første til å innrømme at vi ikke har vært gode nok.

- Evaluere helheten
- Hva skal dere gjøre for å snu engasjementet på kort sikt?

- Det vi ser fra ledelsens side, er at det jobbes systematisk. Stemningen på treningen og stemningen i spillergruppen er like god som i de gode periodene. Det jobbes med ulike innfallsvinklinger mot kampene, men det er det vi kan gjøre de to siste kampene.

- Inn mot neste sesong vil vi evaluere sesongen i sin helhet. Nå har spillerne og støtteapparatet hatt sin interne evaluering av hvor de står. Den vil de sikkert oppsummere etter siste kampen. Etter det vil vi som klubb evaluere hvilke tiltak som skal gjøres for å heve engasjementet og publikumstallet.

- Vi har allerede sagt at vi har en ambisjon om å ta medalje, for å vise publikum at vi er tydelig på målsettingen. Vi har sagt at vi har midler til å erstatte spillere som går ut og at vi da kan sikte etter spillere som er bedre anerkjent.

- Vanskelig å si
- Hva har dere gjort feil i høst?

- Det er veldig vanskelig å være helt entydig på det. Jeg tror at når vi setter oss ned når sesongen er over, vil vi utfordre hverandre skikkelig på det. Jeg liker ikke, med to kamper igjen, å være bombastisk på hvorfor vi resultatmessig ikke har lyktes i høst.

- Har spillerne og trenerne i sine evalueringer pekt på hva som må forbedres inn mot 2014-sesongen?

- Det som kommer fram der, regner jeg med Rolf-Magne Walstad oppsummerer når sesongen er over. Da er dette det rette tidspunktet å ta det på. Ikke to kamper før sesongslutt.

- Ønsker kontinuitet
- Hva er det Strømsgodset gjør riktig, som dere gjør feil, når Strømsgodset har vært et stabilt topplag over tid og dere har ikke vært det?

- Det vi har sett i Strømsgodset er at de har fått jobbet over tid. Ronny Deila har fått jobbet med sine tanker over mange år. Han og Jostein Flo har tydeligvis funnet en god måte å finne de rette typene.

- Det er den samme tanken vi har. Det er derfor vi også støtter kontinuitetslinjen. Derfor vil vi at Skarsfjords tenkemåte skal stå.

- Men han har vært hovedtrener i tre sesonger nå?

- Vi hadde forventninger til i år. Jeg mener og har ment før sesongen startet at vi kanskje kunne ha sloss om en tredjeplass. Bergens Tidene hadde det som tips. Jeg synes ikke da var et galt tips ut i fra måten vi jobbet på.

Ingen plan B
- Hvis dere ikke lykkes til neste år med ambisjonene, har dere en plan B?

- Vi kan ikke planlegge med å ikke lykkes. Og skulle vi ikke lykkes til neste år, så må vi se på hvorfor vi ikke lykkes. Så må vi forsøke å gjøre noe med det. Vi kan ikke forutse hva det eventuelt blir.

- Dere var klar over at Trond Mohn ville trekke sin pengestøtte hvis dere ikke forlenget med Rune Skarsfjord?

- Mohn var veldig tydelig på at det var viktig å støtte opp under treneren og vise handling. Hvis vi ikke gjorde det, så kunne vi ikke forvente at det var like interessant for ham å støtte oss videre. Det var scenarioet og det var vi kjent med.

- Påvirket av Trond Mohn
- Påvirket det dere i den prosessen?

- Alle vet hans rolle og hans betydning. Vi vet også hvilken rolle supporterne har og hvilken betydning de har for oss. Alle disse tingene tar vi med i vurderingen i forhold til hva som er riktig valg for oss.

- Da vi i den beslutningsprosessen diskuterte hva vi kunne gjøre for å nå våre ambisjoner og langsiktige planer, landet vi på at det var det beste for framtiden å støtte Skarsfjord som sportslig ansvarlig.

- Har Trond Mohn innflytelse i beslutningene i Brann?

- Det er mange som har innflytelse på Brann. Han er en av dem. Samarbeidspartnerne har innflytelse på Brann. Publikum, supportere, supporterklubben, medlemmene og årsmøte har påvirkning på Brann.

- Mohn vil det beste for Brann
- Hvilke motiver tror du Trond Mohn har for å gi en slik pengegave?

- Trond Mohn er opptatt av å bidra til et best mulig Brann, og til det beste for Bergen by. Til det beste for bergensernes opplevelse av å ha et fotballag de er stolte av.

- Da dere forlenget kontrakten med Rune Skarsfjord kom det fram at Trond Mohns datter har et forhold til Rune Skarsfjords mentale trener. Tror du Mohn var påvirket av det?

- Trond Mohn har kjent Rune Skarsfjord siden 2010. Vi har hatt mange hyggelige samtaler sammen. Skarsfjord har forklart hvordan han tenker, hvordan han jobber og hva han er opptatt av. Mohn har lært ham å kjenne den veien.

- Jeg tror Trond har tiltro til Rune som leder og som fagmann. Derfor støtter han Skarsfjord. Jeg tror ikke Erik Bertrand Larsen sin rolle som mentor for Skarsfjord har noen betydning for hans oppfatning av Skarsfjord. Den ble nok dannet før Bertrand Larsen kom inn i bildet.

Mohn anbefalte datterens kjæreste
- Hvilket forhold har Bertrand Larsen og Rune Skarsfjord?

- Etter 2012-sesongen trengte Skarsfjord en mentor utenfor klubben å snakke med for å dele sine tanker. Etter anbefalinger fra Trond Mohn og flere av våre samarbeidspartnere som kjenner Skarsfjord godt, falt valget på Bertrand Larsen. At han var rett type for Skarsfjord. De møtes cirka hver sjette uke.

- Hvis dere i fremtiden sparker Skarsfjord, må dere betale tilbake støtten og eventuelle fremtidige pengegaver til Trond Mohn?

- Nei, jeg kjenner ikke til at det er noen slike forhold. Etter vår oppfatning er Skarsfjord rett mann til å lede oss videre. Det står vi for. Vi har ingen grunn til å tro at Trond Mohn vil snu.

Nedadgående tilskuerantall
- Hvor stor betydning har 10 millioner kroner for Branns økonomi?

- Vi er avhengig av alt og alle. Vi er avhengig av publikum på tribunen. Helt udiskutabelt. Nedadgående tilskuerantall er ikke en god sak for oss. Vi er avhengig av samarbeidspartnerne som tror på oss og støtter oss.

- De igjen er avhengige av at det er stor, positiv interesse rundt oss og at det kommer mye folk på kampene våre. Vi er også avhengige av investorer som er villige til å hjelpe oss for å gjøre det lille ekstra.

- Det var ikke de pengene som gjorde at vi tok den beslutningen.

- Ikke valgt investor foran fansen
- Men dere visste at dere kunne miste støtten?

- Vi visste at vi kunne miste støtten. Men samtidig var vi opptatt av hva det er som kan skape resultater for oss. Det var det vi skulle vurdere. Er det å forlenge med Rune Skarsfjord eller er det å avvente situasjonen? Eller å vurdere andre på et senere tidspunkt? Da mente vi at å forlenge med Skarsfjord var det beste for oss.

- Har dere valgt en investor foran fansen?

- Nei, jeg føler det ikke slik. Når det er ulik oppfatning og ulike virkemidler å bruke. Da må vi gjøre vårt valg. Det er sjeldent at alle er enige.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket