RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KRITISERES: Sepp Blatter og FIFA er under lupen etter tildelingene av VM til Russland og Qatar.
KRITISERES: Sepp Blatter og FIFA er under lupen etter tildelingene av VM til Russland og Qatar. Foto: Michael Probst (Ap / NTB scanpix)

- UEFA vurderer å forlate FIFA

Krever at VM-rapporten offentliggjøres.

Tildelingen av VM i 2018 til Russland og 2022 til Qatar har ikke gått etter planen for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), som i ettertid bestilte en uavhengig gransking.

Den amerikanske juristen Michael Garcia fikk oppdraget, og nå er hans rapport gjenstand for mer bråk. Rapporten er ikke offentliggjort, og FIFA har heller ingen planer om å gi den ut, men nøyde seg i stedet med å lage et referat av rapporten.

I dette referatet forsøkte FIFA å legge debatten død, ved å henvise til at Garcia ikke gjorde noen funn som tyder på at tildelingene ikke gikk korrekt nok for seg.

Dette har Garcia protestert mot. Og det har han gjort offentlig.

Nå krever stadig flere at Garcias rapport offentliggjøres.

- Hvis det ikke skjer, og denne krisen ikke blir løst på en troverdig måte, må vi ta opp spørsmålet om vi overhodet har noe i FIFA å gjøre. En mulighet som må overveies nøye, er at UEFA river seg løs fra FIFA, sier Reinhard Rauball til Kicker.

Rauball er sjef for den tyske fotballigaen og således en mektig mann i europeisk fotball.

- Dette må fram i offentligheten. Det er den eneste måten FIFA kan vinne tilbake noe av sin tapte troverdighet, mener Rauball.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere