*Nettavisen* Sport.

- Uforskammet, dumt og usportslig

Foto: Getty Images/All over Press

Joe Hart slaktes av Thomas Ravelli, men får støtte av Erik Thorstvedt.

25.06.12 21:26

Da 120 minutter var passert i møtet mellom England og Italia uten at noen av lagene hadde klart å få ballen i nettmaskene, var det klart for straffekonkurranse.

Englands Joe Hart fikk mye oppmerksomhet på grunn av sine grimaser og gestikulering før Italia skulle skyte sine straffer. Det fikk den tidligere svenske storkeeperen Thomas Ravelli til å reagere.

- Jeg vet ikke hva han holdt på med. Det var uforskammet, og jeg likte ikke det jeg så. Han kommer til å få uvenner på grunn av dette. Det var dumt gjort. Stygge grimaser er ikke en del av denne sporten, sier Ravelli til Sportbladet.

Hart, som gjorde det samme mot Sverige under U21-EM i 2009, får til og med skylden for at England tapte straffesparkkonkurransen.

- Det er Hart sin feil at England taper. Han skulle gått mer på intensjon og fokusert mer på straffene. Det funker aldri når man mister fokus, sier Ravelli.

Støttes av Thorstvedt
Erik Thorstvedt er ikke enig med sin tidligere keeperkollega og mener Harts forsøk på å psyke ut de italienske stjernene var godt innenfor det man må tåle.

- Det der må være greit. Det er verre med keepere som drar ut tiden voldsomt før straffer eller de som forlater streken lenge før straffen er tatt. Det er jo bevisst juks, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Den tidligere Tottenham-keeperen er heller ikke enig i at Hart mistet fokus da han begynte å gjøre seg til foran de italienske stjernene.

- Han kaster seg jo ikke lengre selv om han ikke skjærer grimaser. Jeg tror ikke det har hatt noe å si for fokuset hans, og jeg har sett langt verre ting fra keepere, konstaterer Thorstvedt.

- England er ikke bedre
TV2-profilen er imidlertid langt mer skuffet over hva England presterte i møte med Italia søndag.

- Å tro at England underpresterer i hvert mesterskap er bare tull. Det er på det nivået det ligger. Det ser ut som pasningsspillet er Englands største utfordring. Når de skal framover, ender de likevel med å bli presset bakover, og ballen havner gjerne hos Joe Hart.

Thorstvedt er også klar på at de beste spillerne er nødt til å prestere på et høyere nivå dersom det skal være mulig for England å gjøre suksess i et mesterskap. Nå tror han spanjolene går helt til topps.

- Jeg må fortsatt si Spania. Selv om Tyskland imponerer, virker det som Spania gjør akkurat det de må. De har enda et par hakk å gå på, sier Thorstvedt, som mener Fernando Torres bør starte i en eventuell finale mot Tyskland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver / Mediehuset Nettavisen

Hyller Casillas
Den tidligere storkeeperen trekker fram Gianluigi Buffon, Manuel Neuer og Iker Casillas som turneringens beste keepere. Han har også latt seg imponere av Polens Przemyslav Tyton.

Thorstvedt ser ikke bort ifra at det er Casillas som kan bli tungen på vektskåla for Spania.

- Casillas er en spiller jeg får mer og mer respekt for. Jeg glemmer aldri den ene knotten hans som reddet gullet for Spania for to år siden. Visst har Spania gode ballspillere, men du er faktisk avhengig av en bra keeper for å nå langt også.

Spania møter Portugal i den første semifinalen onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.