RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uheldig når det er tvil om hvilke interesser agenten representerer

- MÅ BEDRES: NISO-leder Joachim Walltin mener agentreglementet ikke er tilpasset markedet godt nok.
- MÅ BEDRES: NISO-leder Joachim Walltin mener agentreglementet ikke er tilpasset markedet godt nok.
Sist oppdatert:
NISO-lederen mener agentreglementet ikke er tilpasset markedet godt nok.

I nyeste utgave av Josimar går fotballmagasinet hardt ut mot fotballagent Jim Solbakken.

Josimar hevder blant annet at Solbakken brøt reglene ved å representere både spiller og klubb da Mame Biram Diouf ble solgt fra Molde til Manchester United i 2009.

Agenten mener imidlertid at han ikke har brutt noen regler.

- Jeg kan bevise at jeg har rett. Det skal bli artig å se om Josimar kan bevise det motsatte. Jeg har alltid fulgt regelverket til punkt og prikke og har ingen anmerkninger noe sted på over 15 år, så det er interessant at Josimar skal vite bedre, sa Solbakken til Nettavisen i slutten av forrige måned.

Overfor Aftenbladet pekte agenten på Dual Representation Contract, som gir ham mulighet til å representere to parter i overganger til England.

- NFF må på banen
Før Josimars ferskeste utgave gikk i trykken, tok magasinet kontakt med spillerorganisasjonen NISO.

Niso-leder Joachim Walltin forteller Nettavisen at organisasjonen mener fotballagenter må vise stor varsomhet og unngå enhver interessekonflikt. Han peker på agentregelementes kapittel 14. «Dobbelpresentasjon og konflikter».

- Kaptillet gir klare føringer på hva som ligger i dette. Det påligger således agent å utvise stor varsomhet i relasjon til potensiell interessekonflikt, samt tilstrebe å ivareta sin klient på en best mulig måte, hvilket naturligvis er vanskelig dersom agenten i forhandlinger har flere parters interesse, skriver Walltin i en mail til Nettavisen.

Walltin mener NFF må på banen og gjøre en vurdering av det som kommer fram i Josimars artikkel om Solbakken.

- Det er NFF sin oppgave å påse at agentreglementet etterleves og det påhviler da NFF å få avgjort om det foreligger noen brudd på agentreglementet her. Vi oppfordrer derfor NFF til å gjøre en vurdering av de faktiske forhold og ta stilling til eventuelle konsekvenser.

NFF har lovet å se nærmere på beskyldningene rettet mot Solbakken.

- Regelementet ikke godt nok
NISO-lederen mener agentregelementet er alt annet enn vanntett.

- Denne saken viser at agentreglementet ikke er tilpasset markedet godt nok. Det er uheldig når det blir tvil om hvilke interesser en agent faktisk representerer, mener Walltin.

Siden 2009 har det pågått en prossess for å bedre regelverk for agenter, og FIFA opplyser at det skal komme et nytt regelement i april 2015.

- Etter vår oppfatning er åpenhet og klare regler helt avgjørende for å få et velfungerende reglement. Det må også få konsekvenser hvis regelverket ikke følges, avslutter Walltin.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere