*Nettavisen* Sport.

- Ujah til Tyskland

Foto: Aleksander Andersen/Scanpix

Lillestrøm bekrefter bud på spissen.

24.06.11 21:51

Spekulasjonene rundt Lillestrøms Anthony Ujah har vært mange den siste tiden og det ventes at spissen forsvinner fra Åråsen i løpet av sommeren.

Danske Brøndby har tidligere vist interesse for toppscoreren, mens også belgiske Club Brugge skal også ha vært inne i bildet.

- Klar for Mainz
Nå ser det imidlertid ut til at det er tyske Mainz har vunnet kampen om den ettertraktede tippeligaspilleren.

Ifølge både TV 2 Sporten og VG Nett skal Ujah nemlig allerede være så godt som klar for klubben.

TV 2 skriver at det skal være agent Jim Solbakken som har stått bak avtalen og at overgangssummen skal ligge på rundt 25 millioner kroner.

Lillestrøms sportsdirektør, Torgeir Bjarmann, bekrefter også på klubbens nettside at det har kommet et bud på spilleren, men vil ikke avsløre hvilken klubb det skal dreie seg om.

- LSK bekrefter at det er mottatt et bud på Anthony Ujah, men ingen beslutning er tatt. Inntil det blir en avgjørelse vil vi ikke gi kommentarer på dette, sier Torgeir Bjarmann til LSK.no.

- Sliter med ryggen
Da Nettavisen snakket med Ujah tidligere fredag kveld, var han imidlertid klar på at han på daværende tidspunkt ikke var klar for en ny klubb.

- Jeg har ikke hørt noe fra agenten min om noe salg, så det vet jeg ingenting om, sa han til Nettavisen fredag ettermiddag

Spissen forklarte det at han ikke skulle spille helgens kamp mot Aalesund med at han hadde vondt i ryggen.

- Jeg spiller ikke mot Aalesund fordi jeg sliter med ryggen, og trener nå alternativt for å rekke Start-kampen neste uke, fortsetter måljegeren.

TV 2 hevder imidlertid å vite at Ujah lørdag vil reise til Tyskland for å gjennomgå en medisinsk sjekk og deretter skrive under for Mainz.

- Vil bli solgt
Også agent Atta Aneke kunne fortelle at ingenting var klart, da Nettavisen snakket med ham tidligere fredag. Han la likevel ikke skjul på at det ville skje noe i løpet av kort tid.

- Ujah er ikke solgt, men jeg regner med at det skjer noe snart. Det er ikke et spørsmål om han blir solgt, men hvor han blir solgt, sa Aneke.

- Har Lillestrøm avvist et bud?

- Nei, de har verken avvist eller akseptert et bud, sa agenten på daværende tidspunkt.

Nosa også borte
Ifølge Lillestrøms nettsider kommer heller ikke midtbanemannen Nosa Igiebor til å spille i møtet mot tangotrøyene fra Jugendbyen.

Nosa reiste nylig til hjemlandet Nigeria, for å spille i All Africa Cup-kvalifisering mot Ghana med Nigerias U23-lag.

Spilleren hadde opprinnelig sagt fra seg plassen i troppen, men på grunn av at han har pådratt seg tre gule kort, og må stå over, tok han likevel turen.

- Jeg sa opprinnelig fra meg plassen, men så fikk jeg det gule kortet og da tok de kontakt på nytt. De sa at jeg var nødt til å komme siden jeg ikke kunne spille i Tippeligaen. Derfor ønsker jeg å takke treneren min (Henning Berg) for at jeg får lov til å reise og spille kampen, sa Noas til LSK.no.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.