RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Undergraver Tørums autoritet

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
Sist oppdatert:
Kommunikasjonsekspert slakter Starts pressemelding om treneren.

Tirsdag ble det klart at Knut Tørum ikke får fornyet kontrakten med Start. Sørlendingene har forhandlet med Tørum om ny kontrakt den siste tiden, men forhandlingene har altså ikke ført frem.

Pressemeldingen - som kom under to uker før seriestart - inneholder motstridende signaler. Tørum får ikke fornyet kontrakt, men likevel skriver klubben følgende:

«Start mener Knut Tørum er rett mann til å lede A-laget i 2011 – og har full tillit til at han, spillerne og trener- og støtteapparat for øvrig vil levere gode sportslige resultater i den spennende sesongen vi går i møte.»

Tørum sa selv til Fædrelandsvennen i går kveld at han trolig trener en annen klubb enn Start i 2012.

Ingen drømmesituasjon for sørlendingene, dager før Start serieåpner mot Odd Grenland på Skagerak Arena 20. mars.

- Undergraver Tørum
Magne Martin Haug, førsteamanuensis ved institutt for kommunikasjon, kultur og språk ved Handelshøyskolen BI, slakter Starts pressemelding.

- Pressemeldingen undergraver trenerens autoritet. På den ene siden er han bra nok, på den andre siden er han det ikke. Det kan se ut som de prøver å få ham til å slutte frivillig, sier Haug til Nettavisen.

- Fagfolk må få mene
Administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad, sier følgende om kritikken fra Haug.

- Jeg har ingen kommentar til det, annet enn at fagfolk må få lov til å ha sine meninger, sier Hovstad til Nettavisen.

- Forstår du at mange tolker pressemeldingen i den retning at Tørum ikke har tillit, til tross for at dere skriver at han har tillit?

- Jeg forstår det, og jeg forstår engasjementet og misnøyen med nyheten vi kom med. Det er vanskelig for fotballedere å gjøre alle til lags, og det ble mye presse og engasjement av det, sier han.

Haug mener Start har satt seg selv i en vanskelig posisjon med pressemeldingen de sendte ut.

Kunne vært løst annerledes
- I fotball er det slik at mange prøver å tenke langsiktig, men det er umulig for Tørum å tenke langsiktig når han vet han trolig må slutte, sier kommunikasjonseksperten.

Han tror usikkerheten i Start kan gå ut over det sportslige.

- Det kunne vært løst på en annen måte, og jeg tror pressemeldingen vil få en umiddelbar effekt, for den undergraver trenerens autoritet. Den er absolutt ikke et bidrag til en positiv relasjon mellom trener og spillere, poengterer Haug.

Hovstad, på sin side, mener Start hadde forpliktet seg til å avklare spørsmålet om Tørums kontraksforhandlinger, og vil ikke kommentere påstandene om at pressemeldingen undergraver Tørums autoritet i spillergruppa.

- Vi lovet omverdenen en avgjørelse, og avgjørelsen er basert på realiteter. Spillere og trenere er vant til å prestere i henhold til kontrakter, avslutter Hovstad.

Les mer: Målet er å finne ny jobb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere