*Nettavisen* Sport.

- United blar opp 268 millioner for stortalent

TIL UNITED? Southamptons Luke Shaw bytter trolig klubb i sommer. Foto: Chris Ison (PA / NTB scanpix)

Jakten på forsterkninger er i gang.

12.05.14 08:54

Unggutten Luke Shaw har blitt mye omtalt i den nylig avsluttende sesongen i Premier League og det er ikke tilfeldig. 18-åringen har vist seg som et av de mest lovende talentene på balløya og interessen fra andre klubber er stor.

Chelsea og Manchester United har begge blitt nevnt i forbindelse med Shaw.

Sent fredag kveld meldte Sky Sports at United hadde lagt inn et bu på backen. Det skal lyse på svimlende 27 millioner pund - 268 millioner kroner.

Det er ventet at veteran Patrice Evra forlater United i løpet av sommeren og at Shaw er tiltenkt rollen som erstatter for den aldrende franskmannen.

Shaw blir trolig også tatt ut i den engelske landslagstroppen av trener Roy Hodgson og det er derfor naturlig å tro at United vil prøve å sluttføre en overgang før landslagstroppen resiner til Brasil. VM starter 13. juni.

Hodgson offentliggjør sin bruttotropp senere mandag.

Venstre backen skrev for ikke lenge siden under en ny femårskontrakt med Southampton og det er derfor United må ut med mye penger for å få til en overgang. Konkurransen om spilleren presser også prisen oppover.

Old Trafford-klubben vil i løpet av kort tid og offentliggjøre at nederlandske Louis van Gaal blir ny manager i klubben. David Moyes, som tok over for sir Alex Ferguson før sesongen, fikk sparken i april, etter en skuffende sesong.

Ryan Giggs har ledet laget de siste kampene, men klubbledelsen ønsker trolig en mer rutinert mann i som manager. Van Gaal har tidligere ledet klubber som Ajax, Barcelona og Bayern München med stor suksess.

Veteranen skal lede Nederland i sommerens fotball-VM.

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag