RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
1-1: Marouane Fellaini jubler etter sin utligning mot Algerie.
1-1: Marouane Fellaini jubler etter sin utligning mot Algerie. Foto: Hassan Ammar (Ap)

- United bør hente den Fellaini som spiller for Belgia

Sist oppdatert:
Innbytterne snudde Belgias åpningskamp mot Algerie.

BELGIA - ALGERIE 2-1:

Belgia gikk ubeseiret gjennom VM-kvalifiseringen og slapp bare inn fire mål på sine ti kamper på veien til Brasil. Derfor er også forventningene høye til Vincent Kompany, Eden Hazard og de andre stjernene.

SJOKKSTART: Algerie tok ledelsen på straffe.

Åpningskampen mot Algerie skulle bare være en formalitet på veien mot sluttspillet, men meget defensive algeriere gjorde jobben vanskelig for Marc Wilmots' menn.

Etter å ha ligget under 1-0 ved pause, var det til slutt innbytterne som snudde kampen for Belgia. Marouane Fellaini og Dries Mertens sørget for at tre poengene ble med den belgiske leiren hjem fra Belo Horizonte.

Fellaini, som har hatt en svak sesong i Manchester United, scoret sitt første mål siden nettkjenningen for Everton mot Stevenage i august 2013.

Tidligere England-spiss Gary Lineker synes han så ting fra United-stjernen, som han ikke har sett gjennom hele sesongen.

- United bør hente den Fellaini som spiller for Belgia, skrev toppscoreren fra VM i 1986 på Twitter.

Det er i alle fall liten tvil om at både Fellaini og Mertens satte etterlengtet fart i Belgia og sørget også for at laget kan senke skuldrene noe i neste kamp.

Belgias snuoperasjon er bemerkelsesverdig nok den sjette i årets VM. Brasil, Nederland, Costa Rica, Elfenbenskysten og Sveits har også havnet under og vunnet sine kamper.

Matchvinner Mertens var jublende glad da han ble intervjuet etter kampen.

- Dette var fantastisk. Spesielt fordi familien min satt på tribunen og så på. Å score mål foran dem og hele Belgia er noe helt spesielt. Nå har vi tre poeng, og det var veldig viktig å starte VM med seier, sa Napoli-spilleren.

Defensivt Algerie
Det ble tidlig tydelig hva planen til Algerie og trener Vahid Halilhodzic var i tirsdagens kamp. Nord-afrikanerne lå veldig lavt i banen og satset alt på kontringer.

Da belgierne ikke fikk fart på kula, ble det også relativt lett for Algerie å holde stand. Det Belgia kom med i første omgang, var hovedsaklig to skudd fra distanse, signert Axel Witsel.

Også Tottenham-spiller Nacer Chadli var farlig frampå på tampen av omgangen, uten tellende resultat.

MATCHVINNER: Dries Mertens satte fart i Belgia etter pause og scoret også seiermålet.


Hva så med Algerie? Jo, de valgte kontringsmulighetene med omhu og da gjerne med lange oppspill i retning Sofiane Feghouli.

I ett av bare en håndfull algeriske angrep i første omgang, slo Napolis Faouzi Ghoulam inn fra venstre. På usedvanlig klønete vis, rev Jan Vertonghen ned Feghouli inne i sekstenmeteren, og dommer Marco Rodriguez pekte korrekt på straffemerket.

Feghouli tok selv straffesparket, sendte Thibaut Courtois én vei og ballen den andre, og Algerie ledet overraskende 1-0 til pause.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

BELGIA:
Thibaut Coutois - 5
Toby Alderweireld - 4
Vincent Kompany - 5
Daniel van Buyten - 5
Jan Vertonghen - 3
Axel Witsel - 5
Moussa Dembélé (ut 65.) - 4
Nacer Chadli - 3
Kevin De Bruyne - 5
Eden Hazard - 6
Romelu Lukaku (ut 58.) - 3
---
Dries Mertens (inn 46.) - 6 BB
Divock Origi (inn 58.) - 6
Marouane Fellaini (inn 65.) - ikke vurdert

ALGERIE:
Rais M'Bohli - 5
Mehdi Mostefa - 4
Madjid Bougherra - 5
Rafik Halliche - 4
Faouzi Ghoulam - 5
Saphir Taider - 5
Carl Medjani (ut 84.) - 4
Nabil Bentaleb - 4
Sofiane Feghouli - 6
Riyad Mahrez (ut 72.) - 4
El Arbi Soudani (ut 66.) - 4
---
Islam Slimani (inn 66.) - ikke vurdert
Riyad Mahrez (inn 72.) - ikke vurdert
Nabil Ghilas (inn 84.) - ikke vurdert

1= Helt forferdelig

10=Utenomjordisk god.

*Må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Vurdert av: Martin Busk

Innbytterne snudde alt
Belgia-trener Marc Wilmots virket svært misfornøyd med det han fikk se av sine elever og valgte også å ta ut en svak Nacer Chadli til fordel for Dries Mertens ved pause. Et snaut kvarter ut i omgangen ble også en meget svak Romelu Lukaku tatt av banen.

Stjernespissen hadde ikke en eneste touch på ballen innenfor Algeries sekstenmeter i løpet av kampen.

Erstatteren hans, Divock Origi, brukte ikke mange minuttene før han var delaktig i Belgias første store sjanse i kampen. Dessverre for unggutten gikk avslutningen ganske rett på keeper Rais M'Bohli.

Da var det i stedet en annen innbytter som skulle levere varene for Belgia. Marouane Fellaini, som ikke har hatt noen god sesong i Manchester United, steg til værs og stanget et innlegg fra Kevin De Bruyne i mål.

De Bruyne så ut til å slite med både solbrenthet og touchen i starten av kampen, men kunne altså notere seg for en målgivende pasning midtveis i den andre omgangen.

Samme De Bruyne satte i gang en strålende kontring bare noen minutter senere da han vant ballen på egen halvdel. Ballen havnet hos Eden Hazard, som fant Dries Mertens. Napoli-spilleren gjorde ingen feil og banket ballen i nettet til 2-1 for Belgia.

Dermed kan Belgia puste lettet ut og ta med seg tre poeng fra sin åpningskamp i VM.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere