RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- United-exit gjorde meg bedre

Foto: EPA/SCANPIX
Sist oppdatert:
Tim Howard angrer ikke på at han forlot Manchester United.

Etter en strålende debutsesong for Manchester United, gikk det gradvis nedover med keeper Tim Howard, som ikke fikk tillit av Sir Alex Ferguson.

Dermed endte det som det måtte gå - amerikaneren forlot klubben. Neste stopp var Everton, først på utlån, deretter fast. Og hos Toffees har Howard lykkes med å etablere seg som en av Premier Leagues mest stabile keepere.

- Har gått riktig vei
Søndag vokter han buret mot nettopp gamleklubben United, når de to lagene møtes i semifinalen i FA-cupen.

- Nå angrer jeg ikke på at jeg forlot United i det hele tatt, for ting har gått riktig vei for meg siden den tid, sier Howard, ifølge Sky Sports.

Men amerikaneren angrer likevel ikke på oppholdet på Old Trafford.

- Jeg tilbrakte tre år i United, og selv om jeg var skuffet på tidspunktet jeg forlot klubben, er jeg ikke typen til å være bitter.

- Livet går videre. Det var nok en fordel for både dem og meg at det gikk som det gikk. Egentlig har det løst seg veldig bra. Jeg kunne endt opp med å være i United de neste ti årene, og fungert som reservekeeper, sier Howard, som påpeker at nesten ingen andre keepere har sluppet til etter at Edwin van der Sar kom til klubben.

- Vet hvor sultne de var
Han innrømmer at kjøpet av van der Sar var en skuffelse for ham, men at han forstår valget ut fra et objektivt ståsted. Uansett mener Howard at han ikke kan klage.

- Jeg har helt klart blitt en bedre spiller etter at jeg forlot klubben. Når du får spille kamper, har du muligheten til å se hva du gjør riktig og hva du gjør feil, og du får samtidig muligheten til å utvikle deg i riktig retning.

Howard bærer uansett ikke nag til Ferguson, og sier at skotten har vært så lenge i gamet at han nok visste best. Uansett håper han nå på ta skalpen på sin tidligere klubb. Det er 14 år siden sist Everton vant en pokal, og Howard håper at 2009-utgaven av laget kan gjenta bragden.

- Jeg vet hvilken lidenskap de hadde for spillet i 1995, og hvor sultne de var på å vinne, så det legger press på oss.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere