*Nettavisen* Sport.

- United inn i van Persie-kampen

Foto: TOBY MELVILLE (Reuters)

Mens Manchester City frister spissen med superlønn.

05.07.12 15:25

Det var onsdag kveld at Robin van Persie gikk ut å bekreftet at han ikke ønsker å skrive under på en ny kontrakt med Arsenal.

Dermed har londonklubben to muligheter. Enten må klubben selge ham i sommer, eller så må den vente til neste år og slippe ham gratis.

Mye tyder på at nederlenderen kommer til å forsvinne fra Emirates allerede i sommer, og det mangler ikke på interesserte klubber.

Det har lenge vært spekulert i at Manchester City har vært ute etter storscoreren, og et bud fra de steinrike lyse blå ligger nok på trappene.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Superlønn
Tabloiden Daily Mirror hevder å vite at de regjerende ligamesterne kommer til å friste van Persie med en lønnspose på 220.000 pund i uka.

Denne nette summen tilsvarer litt i overkant av to millioner norske kroner per uke, eller en årslønn på svimlende 104 millioner kroner.

Manchester City ønsker å sende overskuddsvarer som Edin Dzeko, Emmanuel Adebayor og Roque Santa Cruz på dør for å hente inn Arsenal-spissen, skriver The Mirror.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg tror van Persie har visst lenge at han ikke ønsker å bli i Arsenal. Det må Arsenal akseptere, for det er slik fotballen er, sier Gunners-helt Ray Parkour.

United på banen
En annen klubb som har blitt nevnt i forbindelse med spissen er italienske Juventus, men det spørs om «den gamle dame» kan matche City i en budrunde.

De regjerende Serie A-mesterne har tidligere i sommer uttalt at klubben ikke kommer til å bruke vanvittige midler på spillerkjøp, og kan slik sett få det tøft.

Skal man tro en annen tabloidavis onsdag morgen, Daily Mail, så skal Manchester United og manager Sir Alex Ferguson også være interessert i å hente van Persie.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den skotske United-sjefen skal være villig til å gjøre alt for å gjenerobre tronen i Premier League, og håper slik sett at van Persie kan være en nøkkel.

United kan nok i utgangspunktet ikke konkurrere med naborival City når det gjelder lønn og overgangssum, men Ferguson vil mane klubben til å bruke de pengene som er nødvendig.

Hentet inn to
Tabloidavisen skriver videre at kilder nær Arsenal-eier Stan Kroenke skal ha avslørt at et bud på 20 millioner pund nå i sommer trolig vile være for bra til å takk nei til.

Arsenal har de siste sesongene mistet flere profilerte spillere. Både Francesc Fabregas og Samir Nasri har forlatt klubben.

I sommer har Arsenal allerede hentet inn to nye spissalternativer i tyske Lukas Podolski og franske Olivier Giroud. Premier League-sesongen starter 18. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag