- United kan glemme topp fire

NOEN TVILER: På at Louis van Gaal kan lede Manchester United tilbake til Champions League.

NOEN TVILER: På at Louis van Gaal kan lede Manchester United tilbake til Champions League. Foto: Oli Scarff (AFP / NTB scanpix)

Det mener tidligere manager.

Tommy Docherty spilte sin fotball for Preston, Arsenal og Chelsea, og senere var han manager i Manchester United i rundt fem år, mellom 1972 og 77.

Han ledet laget opp fra den gamle andredivisjon i 1975 og vant FA-cupen som manager i klubben i 1977. Han huskes kanskje av mange for sin affære med fysioterapeut Laurie Browns kone Mary, noe han for øvrig ble hånet for av Liverpools supportere under et møte klubbene imellom i FA-cupen.

Dette kostet han trolig også jobben som manager i United. Senere samme år fikk han nemlig sparken og med det fulgte en mediestorm av de sjeldne.

- Glem det
86-åringen har senere ledet Derby, QPR, Wolves, Preston og et par klubber i Australia. Han følger fortsatt med på situasjonen i Manchester United.

Docherty er ikke imponert over det han har sett så langt i høst.

- Louis van Gaal kom nok til United med en drøm om å vinne tittelen, men den drømmen forsvant ut vinduet i løpet av et par uker. Jeg ville ikke satt penger på at de ender blant de fire beste, heller. Med mindre de skjerper seg, så er den beste sjansen for å komme seg inn i Champions League, å svømme over kanalen til Frankrike, sier den frittalende veteranen i et intervju med Goal.

- Det er ikke tvil om at van Gaals merittliste er fantastisk. Men det virker ikke som han har innsett at Premier League er annerledes, sier Docherty.

Forsvarer Moyes
86-åringen mener at det som nå skjer med van Gaals lag, er et bevis på at David Moyes faktisk ikke var så ille som alle skulle ha det til sist sesong.

- Moyes ble behandlet dårlig på Old Trafford og det er denne sesongen et bevis på. Van Gaal har brukt en formue og så langt gjort det dårligere enn Moyes. Det er likevel ingen som vil ha hodet hans på et fat ennå, sier han.

- Det har vært en del skader, men jeg er redd for at van Gaal vil gå tom for penger, før han går tom for spillere, om han skal kjøpe stort også i januar.

Docherty er heller ikke superimponert over storkjøpet Angel Di Maria.

- Di Maria burde være den beste spilleren i Premier League. Så langt har han bare glimtvis vist det. Falcao på sin side blir skadet hele tiden.

United har som Docherty påpeker fått en litt tung start på sesongen, men enn så lenge er det en helt åpen kamp om den viktige fjerdeplassen.

De røde står med 16 poeng etter elleve kamper og opp til West Ham på fjerde, er det bare to poeng.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.