- United-profiler misfornøyd med van Gaal

MISNØYE: The Times hevder at det murrer i Manchester United.

MISNØYE: The Times hevder at det murrer i Manchester United. Foto: Clive Brunskill (Getty Images)

Spillerne skal ha konfrontert manageren.

10.09.15 15:59

Ifølge den engelske storavisen The Times murrer det i Manchester United. Klubben har plukket sju poeng på de fire første ligakampene denne sesongen, men klubben har kun scoret tre ganger i ligaen.

Torsdag skriver det Times at spillerne i storklubben skal være misfornøyd med lederstilen til manager Louis van Gaal og at en gruppe med profilerte spillere skal ha konfrontert nederlenderen med misnøyen nå i høst.

Daily Mail skriver at Wayne Rooney og Michael Carrick skal ha vært blant profilene i spissen for ta opp misnøyen med manageren.

Dette skal ifølge Times ha skjedd for noen uker siden, men det hele har først blitt kjent utenfor klubben denne uken. Van Gaal har gjennom hele sin karriere vært kjent som en svært sta type og har ved flere anledninger kommet på kant med både spillere og ledere i andre klubber han har ledet. Både i Barcelohna og Bayern «slet» han på spillergruppa.

Slik sett kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at det også i United nå virker å være misnøye med nederlenderens lederstil.

Det er blant annet van Gaals treningsmetoder som er bakgrunnen for den påståtte misnøyen i Uniteds spillergruppe. Spillerne skal også være misfornøyd med lagets måte å spille fotball på denne sesongen.

Saken er også gjengitt av The Telegraph.

Konfrontasjonen med van Gaal skal ha kommet etter en diskusjon mellom spillerne i garderoben. United-profilene mener at treningsøktene under manageren har blitt så detaljstyrt, at det påvirker prestasjonene.

Spillerne skal videre være frustrert over klubbens arbeid på overgangsmarkedet. Klubben har i sommer brukt svært mye penger, uten at dette har gitt store resultater så langt. United håper nå at signeringen av unggutten Anthony Martial vil lette litt på stemningen i spillergruppa.

Sommeren 2014 brukte United, ifølge The Telegraph, 150 millioner pund på nye spillere, men det holdt bare til en fjerdeplass i ligaen. Denne sommeren skal klubben ha brukt rundt 104 millioner pund, ifølge samme avis. Profiler som Memphis Depay og Bastian Schweinsteiger er hentet.

Lørdag kommer erkerival Liverpool på besøk til Old Trafford og kun seier er godt nok for hjemmelaget. Van Gaals mannskap har som nevnt plukket sju poeng på fire kamper, men tapte borte mot Swansea sist runde.

Det er ventet at nykommer Martial kan få sin debut mot Liverpool.

Se den nyeste episoden av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=uL97AGkaLIusU9rXc8cu2Vey0J4xn4cDapltnvG46XqDQmZB3SwQfICjzQ7VcRgTZQkhRaelkLt7MzuVGfgxW74H5SVmdTB-&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.