*Nettavisen* Sport.

- United-spillerne forsvarer seg som om de hater hverandre

Foto: Getty Images / All over Press

David Moyes gikk på en ny smell på Stamford Bridge.

19.01.14 19:53

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 3-1:

Manchester United har fått en tung start på 2014 og måtte klare seg uten Wayne Rooney og Robin van Persie, da den regjerende mesteren gjestet Stamford Bridge søndag.

I United-spissenes fravær var det en av motstanderne angrepsstjerner som stjal showet. Godt hjulpet av svakt forsvarsspill av gjestene, satte Samuel Eto'o inn sitt første hat trick i Premier League.

En sen redusering fra innbytter Javier Hernandez sørget for at sluttresultatet ble 3-1.

Fotballekspert og tidligere trener Lars Tjærnås lot seg ikke imponere av det United-forsvaret vartet opp med i storkampen.

- Manchester Uniteds bakre firer forsvarer seg på innlegg omtrent som om de hater hverandre. Lang avstand, liten kommunikasjon, skrev Tjærnås på Twitter underveis i kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Fornøyd Terry
Chelsea-kaptein John Terry innrømmer at det var Manchester United som kom best i gang, men er imponert over det hans menn presterte.

- De 15 første minuttene var de besdre, men vi fikk ikke panikk. Vi holdt formasjonene og slo tilbake på kontringer, sier Terry til BBC.

Terry forteller også at han tok en prat med søndagens Chelsea-helt, Samuel Eto'o, før kampen.

- Jeg sa til ham før kampen at det var viktig for ham å få et mål nå, og han svarte at han elsker store kamper som dette, sier Terry.

David Moyes mener Manchester United var uheldige som lå under ved pause.

- Vi fortjente ikke å ligge under 0-2 til pause. Men vi forsvarte oss ikke godt nok og var heller ikke kliniske nok på topp. Vi ble ikke utspilt og hadde gode perioder i kampen, sier United-manageren.

God United-start
Det var Manchester United som utvilsomt kom raskest ut av startblokkene under søndagens storkamp på Stamford Bridge.

Den første skikkelige målsjansen ble produsert etter tre minutter da Michael Carrick fant Ashley Young inne i sekstenmeteren. Fra skrått hold fikk kantspilleren avsluttet, men Peter Cech reddet.

Etter en god start på kampen for United, skjedde det som ofte skjer når et lag i medgang møter et lag i motgang.

Manchester United stanget uten å få uttelling, mens Chelsea fant nettmaskene på ett av sine første forsøk i kampen.

Eto'o-show
Samuel Eto'o viste glimt av gammel storhet da han dro seg inn i banen, rundlurte Phil Jones og sendte ballen i nettet via Michael Carrick fra 18 meter.

United fortsatte å kjempe og fra venstresiden skapte Patrice Evra og Adnan Januzaj hver sin mulighet, uten at resultatet ble utligning.

Gjestene har trolig grunn til å føle seg snytt for straffespark etter at César Azpilicueta tok standfoten til Danny Welbeck i det United-spissen skulle avslutte fra kort hold. Ettersom unggutten fikk av gårde et skudd, valgte trolig Phil Dowd ikke å blåse straffe.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Hernandez reduserte
I stedet smalt det på nytt i motsatt ende og nok en gang var det Samuel Eto'o. Gary Cahill kom fri på høyrekanten og slo perfekt inn langs bakken. Kameruneren gjorde ingen feil og satte inn 2-0 via foten til David De Gea.

Samme duo var involvert da Chelsea økte ledelsen til 3-0 etter pause. Cahills heading etter en corner ble reddet av De Gea, men Eto'o var på plass og banket inn sitt tredje for dagen på returen.

Javier Hernandez har fått begrenset med spilletid denne sesongen og startet også søndagens kamp på benken. Etter 20 minutter på banen takket meksikaneren for tilliten, da han skled inn reduseringen til 3-1 etter 78 minutter.

United kom aldri nærmere en ny redusering. I stedet kan David Moyes konstatere at Nemanja Vidic kan vente seg karantene etter at at han ble sendt i dusjen, med rødt kort, på grunn av en sen takling på Eden Hazard.

Etter søndagens seier, holder Chelsea følge med Arsenal og Manchester City på toppen av tabellen. José Mourinhos menn er nå plassert to poeng bak ledende Arsenal.

Manchester United beholder sin sjuendeplass. Førstkommende onsdag kommer Sunderland på besøk til Old Trafford for å spille andre kamp i ligacupens semifinale. Gus Poyets menn har 2-1 å gå på i turneringen som er David Moyes' soleklart største mulighet til å vinne et trofé i år.

P.S. Chelseas nyinnkjøpte midtbanespiller Nemanja Matic fikk spille de siste fem minuttene av søndagens kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag