- United-spillerne var overvektige

SVARER PÅ SPØRSMÅL: Tidligere Manchester United-manager David Moyes.

SVARER PÅ SPØRSMÅL: Tidligere Manchester United-manager David Moyes. Foto: Paul White (Ap / NTB scanpix)

Manchester United-spillerne fikk chips-nekt.

David Moyes ble aldri noen suksess som manager i Manchester United og skotten fikk sparken fra storklubben, før én sesong var unnagjort.

Tiden med Moyes som manager var turbulent og endte med at United leverte en av sine svakeste ligasesonger på mange, mange år.

I dag er Moyes manager i spanske Real Sociedad og han har fått en grei start på det eventyret. Spørsmålene om United-tiden er likevel fortsatt mange.

I magasinet FourFourTwo, gjengitt Telegraph, har skotten nylig svart på en del spørsmål fra leserne og der ble han konfrontert med noen episoder.

- Overvekt
Blant annet gikk det rykter om at Moyes hadde gitt beskjed om at spillerne ikke lenger fikk spise chips da han kom til storklubben. Dette skal flere av stjernene ha reagert på, siden chips lenge hadde vært en del av dietten.

- Flere av spillerne var en smule overvektige, derfor mente jeg at chips ikke var bra i kostholdet deres, sier Moyes nå om akkurat den saken.

Skotten skal ha bekymret seg over at flere spillere var i dårlig, fysisk form da han overtok klubben i 2013 og manageren ønsket å gjøre noe med dette.

Rio Ferdinand har tidligere avslørt at spillerne også skal ha blitt opprørt over at Moyes tok dem med til en offentlig park og hadde en treningsøkt der, samme dag som United skulle møte Bayern München til europacupkamp.

Denne påstanden er imidlertid Moyes uenig i.

- Vi forberedte oss på morgenen slik vi alltid gjør. Det var ingen offentlig park.

Under Moyes' United-periode ble det også oppstyr da han ble sitert på at Manchester United burde strebe etter å bli mer som rivalen Manchester City.

- Sa aldri det
Heller ikke dette utsagnet kjenner skotten seg igjen i.

- Jeg har aldri sagt det. Jeg har muligens sagt at vi ønsket å spille på samme måte som topplagene, men jeg sa aldri at United skulle strebe etter å spille som City. Jeg tror ikke det er noe United-fansen er enig i, sier Moyes.

Til tross for mange dårlige resultater og mye kritikk under tiden som United-manager, huskes Moyes i hvert fall for at han ga Adnan Januzaj sjansen.

Unggutten storspilte under skottens ledelse, men etter at Louis van Gaal overtok som manager har det blitt mindre spilletid på belgieren.

- Januzaj har evnen til å dra seg forbi folk, på begge sider. Han er god med ballen og arrogant nok til å vise det. Han kan bli en toppspiller. Han er rolig nok til å kunne bli det. Han kan spille på vingen og som spiss. Han minner meg en del om Chris Waddle, forteller Real Sociedad-sjefen til FourFourTwo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.