RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- United taper alle store kamper

Sist oppdatert:
Jamie Carragher kritisk etter Uniteds Champions League-exit.

BAYERN MÜNCHEN - MANCHESTER UNITED 3-1:

Manchester United øynet håp om avansement da Patrice Evra dunket inn et av årets mål i Champions League denne sesongen.

Ledermålet ble imidlertid fort utlignet av Mario Mandzukic. Til slutt kunne Bayern München oppskriftsmessig sikre avansement, med 3-1 mot Manchester United.

Dermed blir det minst 16 måneder til neste gang Manchester United spiller Champions League-fotball.

ALVORLIG: Det var ikke lenge David Moyes og Phil Neville kunne smile på Allianz Arena.

- Viser karakter
Arjen Robben var, til tross for seieren, svært kritisk til hvordan Bayern fremsto i starten av den andre omgangen.

- De første ti-femten minuttene var en katastrofe. Jeg kunne ikke tro det. Vi var unøyaktige, ikke aggressive eller til stede og ble straffet. Heldigvis snudde vi det, sa Robben da han ble intervjuet av Jan Åge Fjørtoft på Viasat.

Nederlenderen regnet med det ville bli tøft etter Patrice Evras scoring, men i stedet slo Bayern tilbake sekunder senere.

- De fikk en energiinnsprøytning av målet. Du så det, de feiret som om de hadde vunnet kampen. Heldigvis har vi karakter i laget vårt og klarte å komme tilbake, sa Robben.

Kritisk Carragher
Tidligere Liverpool-spiller og nå ekspert hos Sky Sports, Jamie Carragher, mener United er nødt til å rette på en meget vesentlig ting foran neste sesong.

- Hele sesongen har United mislyktes i de store kampene, mot god motstand. Jeg tror det eneste store laget de har slått, er Arsenal hjemme i Premier League, sa Carragher.

- De ser ut til å tape de store kampene og hvis de ikke retter på det neste sesong, kommer de ikke inn igjen i Champions League, fortsatte han.

Skuffet Moyes
United-manager David Moyes er nå under hardt press og var irritert over at laget hans slapp inn utligningsmålet så raskt etter at Evra scoret.

- Hvis du er juniorspiller, blir du fortalt at du skal passe på at du ikke slipper inn med en gang. Vi visste det kom til å bli tøft og etter vi scoret, trengte vi ti minutter til å holde dem unna. Vi gjorde ikke fryktelig mye feil i kveld, men det var et par slurvete feil.

Og for de som håper eller tror at Moyes kommer til å trekke seg, kan tro om igjen.

- Vi får ikke Champions League-fotball nå, men jeg synes ikke vi er langt unna. Vi må bygge opp dette laget på nytt, og fokus nå er å bli et lag som kan komme tilbake i denne turneringen. Min jobb er å komme i gang med det.

Tam førsteomgang
Første omgang på Allianz Arena var langt fra noe fyverkeri. Bayern München trillet og trillet, uten å finne de helt store åpningene i United-forsvaret.

Spenningen var imidlertid virkelig til å ta og føle på, ettersom ett mål ville være nok for Manchester United. Problemet var bare det at gjestene fra Manchester ikke var spesielt farlig da kontringsmulighetene bød seg heller.

Nærmest scoring i den første omgangen var Franck Ribery, som prøvde seg med en luring fra distanse. Dessverre for franskmannen snek ballen seg på feil side av stolpen.

Et lite øyeblikk trodde nok Antonio Valencia at han hadde sendt United i ledelsen, men kantspilleren ble korrekt avvinket for offside da han bredsidet inn et innlegg fra Wayne Rooney.

Dermed sto det målløst ved pause.

Så eksploderte det
Et snaut kvarter ut i den andre omgangen begynte det virkelig å skje ting. Først fikk Patrice drømmetreff ut av en annen verden og klinket ballen i krysset på pasning fra Valencia.

(artikkelen fortsetter under bildet)

1-0: Her sender Patrice Evra Manchester United i ledelsen med et kjempemål. Sekunder senere utlignet Bayern München.


Uniteds spillere og fans var i ekstase, men det skulle ikke ta lang tid før de var godt nede på jorda igjen. Patrice Evra var nok fortsatt i himmelen etter sitt drømmemål da han slapp Mario Mandzukic foran seg.

Franck Ribery prikket innlegget prefekt, og kroaten stupte inn utligningsmålet.

Ti minutter senere var Patrice Evra litt for slapp i forsvarsjobben igjen. Franskmannen kom ikke tett nok oppi Arjen Robben, som fikk plass og tid til å finne Thomas Müller foran mål. I duell med Nemanja Vidic var tyskeren sterkest og plasserte ballen i mål.

Og da Arjen Robben gjorde det han har gjort så uendelig mange ganger før, var det over og ut for United. Nederlenderen dro seg inn i banen og plasserte ballen i det lengeste hjørnet til 3-1.

Dermed er Bayern Munchen videre til semifinale. For Manchester United blir det lenge til neste Champions League-kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere