RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- United var det eneste som kunne lokke meg vekk fra Bilbao

FÅR DEBUTEN: Ander Herrera blir en av Uniteds viktigste spillere i kampen om en topplassering i Premier League. Lørdag venter Swansea.
FÅR DEBUTEN: Ander Herrera blir en av Uniteds viktigste spillere i kampen om en topplassering i Premier League. Lørdag venter Swansea. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ander Herrera er overveldet etter overgangen til Manchester United.

Etter å ha tatt steget fra barndomsklubben Real Zaragoza til Athletic Bilbao, utviklet Ander Herrera seg til å bli en av Fotball-Europas mest spennende midtbanespillere.

Med enorme kvaliteter både defensivt og offensivt lokket han Manchester United til å legge nærmere 300 millioner kroner på bordet for sine tjenester.

Men tro ikke at den 25-årige baskeren hadde et brennende ønske om å forlate Bilbao. 

- Det er en unik klubb med en spesiell filosofi (henter nesten bare baskere jour.anm.), og menneskene der er fantastiske, sier Hererra i et lengre intervju med Guardian.

Da Manchester United kom på banen og ville ha ham, var dette likevel noe selv ikke en stolt basker kunne si nei til.

- Jeg ville aldri ha forlatt Athletic, hvis ikke det hadde vært for United. Da kunne jeg heller blitt i Bilbao i ti år til. Men United er den største klubben i England og lokket meg veldig. Det er et nytt prosjekt på gang, med nye spillere og en ny manager. Alle er fast bestemt på å få klubben tilbake der den hører hjemme, forteller Hererra.

NA Live:Manchester United - Swansea 13.45.

Selv om eleganten ikke gir inntrykk av å ha hatt hastverk med å komme seg bort fra den baskiske klubben, innrømmer han at det var riktig tidspunkt å dra videre på.

- Jeg har aldri tenkt at toget er i ferd med å forlate perrongen, men da United kom på banen, var det en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, fastslår han.

Den første tiden i Manchester har på mange måter vært overveldende for midtbanestjernen. Allerede første dag på klubbens treningsanlegg Carrington, møtte han Sir Bobby Charlton i korridorene. Bildet Herrera fikk sammen med et av sine store idoler, har prydet Twitter-profilen hans siden.

- Alle som elsker fotball vet hvem han er, forteller en entusiastisk Herrera, som også har latt seg bergta av de store forholdene i klubben.

- Da vi var i USA var det tusenvis av mennesker utenfor hotellet, og på treningskampen mot Real Madrid dukket det opp 109.000 mennesker, nesten alle i United-drakt. I tillegg drar jeg på trening og møter spillere som Darren Fletcher, Wayne Rooney, Michael Carrick og Robin van Persie.

Lørdag må Herrera og resten av United klare seg uten de to sistnevnte på laget. Med Ander Herrera på plass trenger ikke savnet nødvendigvis å bli så altfor stort.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere