*Nettavisen* Sport.

- United vil sprenge banken for Mata

Foto: 2013 Getty Images / Faksimile The Telegraph

To av Englands største aviser påstår at et kjempebud er på trappene.

21.01.14 08:13

Spanske Juan Mata (25) var blant Premier Leagues beste spillere forrige sesong, men har slitt med spilletid under José Mourinho.

Nå hevder de engelske storavisene The Telegraph og The Guardian at Manchester United står klare med sjekkheftet for å sikre seg midtbanespilleren før overgangsvinduet stenger 1. februar.

- Sprenger banken
Avisen The Telegraph, som for øvrig var først ute med nyheten om at Alex Ferguson skulle legge opp, har tirsdag valgt å sette av hele sportsforsiden til nyheten om at United er villig til å by over 370 millioner kroner for å hente spanjolen i januar.

Tidligere United-helt Gary Neville er skeptisk til klubbens planer om å hente Mata til Old Trafford.

- 370 millioner, det er mye penger, men de trenger en signering. Passer han filosofien til United? Jeg mener nei, sier Neville ifølge Sky Sports.

Avisene skriver samtidig at Mata skal være meget villig til å bytte klubb. Han frykter hva lite spilletid vil gjøre med sjansene for å prege fotball-VM i sommer, og han er lei av benkesliting på Stamford Bridge.

Mourinho har uttalt at han ikke ønsker å miste midtbanespilleren i januar, men skal ha forståelse for at Chelsea-yndlingen vil bort.

Manchester United og manager David Moyes er presset etter en dårlig sesong så langt, og fansen skriker etter forsterkninger. Sommervinduet ble en parodi, og denne gangen skal rødtrøyene ha en langt mer aggressiv innstilling, skal vi tro avisene.

Ifølge The Guardian har United ennå ikke lagt inn et formelt bud, men det kan forandre seg i løpet av de nærmeste dagene.

Så er spørsmålet hva Uniteds Mata-interesse gjør med Wayne Rooney. Spissen var øverst på Chelseas ønskeliste i sommer, men da nektet United å selge. Blir Rooney involvert denne gangen også? Får United tilbake med samme mynt? Vil Chelsea selge til en konkurrent?

Det er spørsmål som trolig ligger i bakhodet på direktørene hos både de blå og de røde disse dager.

Oscar førstevalg
Chelsea-manageren har avvist at han har noe personlig imot Mata, men sier derimot at 25-åringen må tilpasse seg lagets nye spillestil. Så langt har brasilianske Oscar vært førstevalg som playmaker.

Det ble allerede i sommer spekulert i om Mata ikke var med i planene til Mourinho, men den Mata er meget populær blant klubbens supportere, og det er få som forstår hvorfor han er blitt skjøvet ut av Mourinho.

Denne sesongen har Mata kun startet 11 av kampene i Premier League for Chelsea.

Mourinho har aldri vært redd for å utelate store stjerner. I Real Madrid ble Spanias landslagskeeper Iker Casillas vraket midtveis sist sesong, og han ble sittende på benken resten av året.

P.S: Overgangsvinduet stenger natt til 1. februar, og du kan følge utviklingen direkte i Nettavisens livestudio.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.