*Nettavisen* Sport.

- Urealistisk å tro at klubbmanagere skal tenke på landslaget til England

MØTTE PRESSEN: England-kaptein Wayne Rooney og manager Roy Hodgson møtte tirsdag kveld pressen i forbindelse med privatlandskampen mot Norge.

MØTTE PRESSEN: England-kaptein Wayne Rooney og manager Roy Hodgson møtte tirsdag kveld pressen i forbindelse med privatlandskampen mot Norge. Foto: Leon Neal (Afp)

Ingen Roy Hodgson-kritikk mot klubbene.

Antonio Conte mener serie A-klubbene må skjerpe seg og slippe til italienske spillere. Englands landslagssjef Roy Hodgson går atskillig stillere i dørene.

Italias nye landslagssjef kritiserte klubbene etter at bare tre italienere spilte fra start i den eneste serie A-kampen Conte fikk se før han tok ut troppen til EM-kvalifiseringen mot Norge.

Tirsdag var Hodgson svært så forståelsesfull da han dagen etter at overgangsvinduet stengte fikk spørsmål om Premier League-klubbenes hamstring av utenlandske stjernespillere.

– Det er en interessant debatt, men det handler om livets realiteter. I klubbfotballen er bare din egen klubb viktig, og det er urealistisk å tro at klubbmanagere skal tenke på landslaget til England, eller landslaget til Wales for den saks skyld. Jeg tar situasjonen helt med ro, sa Hodgson.

Fra benken

– Noen spillere må hentes til landslaget fra benken i klubblaget fordi de ikke er høyt nok på ranglisten i klubben sin. Det ville vært utenkelig for noen år siden, men slik er det.

Han lot seg lokke til å si at det kan være en fordel for landslaget at Danny Welbeck ble Arsenal-spiller.

– I Manchester United fikk han ikke starte så mye, og nå kan han få mer spilletid. Jeg mener at Arsenal har fått en god spiller. Min jobb er med landslaget, og jeg vil ikke snakke så mye om klubbene, men jeg kan ikke benekte at det er bra for meg når spillerne får mer tid på banen, sa han.

Best

Landslagskaptein Wayne Rooney ble spurt hva det betyr for hans posisjon i klubben at Manchester United hentet Radamel Falcao.

– Det må dere spørre Louis van Gaal om, men det er en fantastisk signering for klubben. Han er en av verdens beste spillere, sa Rooney.

Hodgson mener at de mange toppspillerne som kommer til engelsk eliteserie kan hjelpe utviklingen av hjemlige talenter.

– Premier League er blitt en magnet for verdens beste spillere, og det kan være en fordel for våre unte spillere som er på vei opp. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.