Gå til sidens hovedinnhold

- Urealistisk med Champions League

Ole Gunnar Solskjær mener Molde er for dårlig til å spille i turneringen som gjorde han verdenskjent.

MOLDE (Nettavisen): Etter en noe heldig seier i sesonginnledningen, er ikke optimismen på topp hos Ole Gunnar Solskjær. Der andre norske seriemestere har satt seg et noe hårete mål om å få delta i Europas gjeveste klubbturnering, er Moldes manager klokkeklar i sin tale.

- Det er urealistisk å kvalifisere seg til Champions League. Vi kan ha sjanse mot mange, som for eksempel FC København, men det er ikke realistisk for oss å nå gruppespillet.

- Serien er viktigst
I stedet for det gjeve gruppespillet, der motstanderne gjerne heter Manchester United, Real Madrid og Barcelona, vil Solskjær satse på å kopiere fjorårets tippeligasuksess. Å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League kan være ekstremt lønnsomt, men Solskjær er ute etter andre ting enn penger.

- Jeg vil selvfølgelig vinne Tippeligaen. Det er det spillerne vil. De er her for å vinne trofeer og for å ha suksess. Det er det viktigste.

Daniel Berg Hestad er av samme oppfatning. Til Nettavisen bekreftet han at de er enige om sesongens mål.

- Det er vanskelig å velge mellom Champions League og Tippeligaen, men for meg er serien viktigst. Man er jo avhengig av å gjøre det bra i serien for å kunne få spille om kvalifisering til Europa. Dessuten blir ikke Europe League noen skuffelse. Men jeg har troen på at det er mulig å kvalifisere seg til Champions League, selv om det blir veldig tøft.

- Det er det jeg kaller mål!
Noe som er viktig dersom man skal vinne Tippeligaen, og ikke minst helt fundamentalt om man skal nå Champions League, er spisser som scorer. Solskjær, som selv ble verdenskjent da han avgjorde Champions League-finalen for Manchester United mot Bayern München i 1999, vet hvor viktig nettopp dette er.

Molde, og spesielt Davy Claude Angan, burde ha scoret flere mål mot Strømsgodset. Angan fikk ballen fra Zlatko Tripi på tolv meter, og skulle bare sette den i det tomme buret bak en utspilt Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey. Ballen gikk imidlertid i tverrligger og ut, og man kunne se på kroppsspråket til spissen at han var fortvilet.

- Angan skal ha to scoringer i dag, men på en annen side hadde vi ikke fått flere poeng om han hadde klart det. Jeg mener å huske at jeg bommet på en sjanse i løpet av karrieren min, jeg også. Den sjansen han faktisk scorer på er mye mindre enn den han bommer på. Scoringen hans er det jeg kaller mål, sa Solskjær om det flotte skuddet som skrudde seg inn i hjørnet bak Larsen Kwarasey.

- Det er fotball. Jeg scorer på noe og bommer på noe. Sånn er spillet. Nå scoret jeg jo ett mål, så ingen problem, var Angans egen dom.

Dropper spisskjøp
Før den tidvis utskjelte ivorianeren satte inn 1-0 scoringen, som også var den første scoringen i årets Tippeliga, gjorde Solskjær seg klar til å bytte ut spissen. Den planen ble endret. På spørsmål fra Nettavisen avslører Solskjær også at han sannsynligvis dropper å gjøre mer permanente endringer.

- Davy skulle ut. Strømsgodset ga oss ikke bakrom, og det er bakrom han er avhengig av for å være på sitt beste. Det fikk vi ikke i dag, men vi kommer trolig ikke til å hente inn en ny spiss før overgangsvinduet stenger.

Førsteomgang var preget av mye nerver og svake pasninger. Molde skapte knapt en målsjanse, og etter pause bestemte Solskjær seg for å gjøre grep.

Jokerne han hadde på hånden var ikke hvem som helst.

Fjorårets kaptein og visekaptein kom inn for de regjerende seriemestrene, og Solskjær kommer gjerne med noen lovord om de to rutinerte midtbanespillerne.

- Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad er to fantastiske fotballspillere. De er mine Paul Scholes og Ryan Giggs. Det er veldig greit å ha to slike spillere å sette innpå. Selv om de startet på benken i dag, har de fortsatt en stor rolle å spille for klubben.

Ikke overbevist
De fleste har tippet Molde som seriemester i 2012, men ikke alle er like sikre på at de blåhvite klarer å gjenta suksessen fra i fjor. Strømsgodsets trener, Ronny Deila, er ikke i tvil om at det blir tett i toppen i årets Tippeliga.

- Det er vanskelig å si om Molde tar gullet. Det er flere lag som vil være med å kjempe om tittelen, og ut ifra det Molde viser i dag så vil de ikke være overlegne. Det er en jevn kamp, og nivået er ikke skremmende. Vi burde dessuten ha scoret flere i dag.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget