RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Usportslig av Solskjær

Foto: AP Photo/Jon Super (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nordmannen trodde han avgjorde mot «Boro», men fikk i stedet gult kort av dommer Peter Walton.

MANCHESTER UNITED - MIDDLESBROUGH 1-1: Alex Ferguson og co. kjemper en durabelig kamp for å holde Jose Mourinho og Chelsea bak seg på tabellen.

Solskjær kunne avgjort
Søndag ble nordmannen kastet innpå hu i hast 23 minutter før full tid, med stallordre fra Ferguson: «Gjør som du pleier - avgjør til vår fordel.»

Fem minutter senere trodde hele Old Trafford at nordmannen igjen var blitt den store helten. Australske Mark Schwarzer fikk aldri med seg av måltyven fra Kristiansund lurte som en rev bak ryggen.

I det gjestenes sisteskanse slapp ballen for å sparke ut, dro Solskjær ballen lett til siden, før han ekspederte kulen i nettet.

Det hele virket rått og brutalt, men samtidig elegant og oppskriftsmessig.

Dommer Peter Walton valgte i stedet å vise Solskjær gult kort, samt å annullere målet for usportslig opptreden.

- Det er en uskreven regel om at keeperen må få lov til å sparke ut ballen uten å bli forstyrret, forklarte tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp i Sky Sports' studio etter kampen.

LES: Toppdommer Hauge støtter Solskjær

Den samme «regelen» blir normalt sett praktisert også på norske fotballbaner. Samtidig har legendariske mål blitt scoret på lignende måte som Solskjærs, men ikke med ballen i luften.

Kunne økt forspranget
Med en oppskriftsmessig seier over svakt plasserte Middlesbrough, ville Manchester United øke forspranget ned til Chelsea til seks poeng - riktignok med en kamp mer spilt enn rivalen.

Og det åpnet lovende på Old Trafford. Kieran Richardson trenge bare tre minutter på å sende hjemmelaget i føringen etter at Scholes og Rooney hadde gjort grovjobben. Publikum forberedte seg på en ny festkveld, men den skulle aldri komme.

Middlesbrough hadde tydelig tenkt til å selge seg dyrt, selv om laget har lite annet enn æren å spille for i avslutningen av sesongen. Like før pause utlignet Mark Viduka etter et vakkert innlegg av Stewart Downing.

Til tross for at Wayne Rooney forsøkte seg flere ganger utover i andre omgang, uteble seiersmålet.

Faktisk kunne også gjestene stukket av med alle poengene, Viduka var farlig inne i Uniteds felt. Boro ropte også på straffe på overtid, da innbytter Lee ble lagt i bakken av John O'Shea.

United-forsvareren var såvidt borti ballen, men dommeren kunne valgt å blåse i bortelagets favør.

Poengdelingen betyr at Chelsea vil være ett fattig poeng bak United på tabellen om de beseirer Newcastle søndag. Nå er tittelkampen i stedet igjen helt åpen.

- Dette åpner døra, ingen tvil om det. Vi visste at de ville ha muligheter til å komme tilbake dersom vi gjorde feil, erkjenner «boss» Sir Alex Ferguson overfor Sportinglife.

Hva mener du? Burde Solskjær vært matchvinner?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere