*Nettavisen* Sport.

- Uten ham hadde jeg ikke vært her

SUKSESS: Gareth Bale har stor suksess i Real Madrid-trøya, men innrømmer at det var tøft å forlate Tottenham. Foto: Gerard Julien (Afp / NTB scanpix)

Gareth Bale gir tidligere manager æren for suksessen.

22.11.14 18:13

Gareth Bale forlot Tottenham til fordel for Real Madrid for litt over ett år siden.

Waliseren hadde alltid drømt om å spille for den spanske storklubben, og etter en lang overgangssaga, som varte hele sommeren, ble overgangen et faktum rett før overgangsvinduet stengte.

Målet til Bale var å vinne Champions League med Real Madrid.

Og den drømmen fikk han oppfyllt i første forsøk.

Waliseren ble like godt matchvinner mot Atlético Madrid i Champions League-finalen.

Spark bak
Bale var Tottenhams desidert beste spiller i to sesonger, før han tok med seg bagasjen og flyttet til Spania.

Etter en trøblete start i londonklubben, fikk han etter hvert for alvor sving på sakene.

Det var ikke før Harry Redknapp overtok som manager i klubben, at han virkelig fikk ut potensialet sitt.

- Han ga meg et realt spark bak da han kom til klubben. Det var han som fikk ballen til å rulle, forteller Bale i et intervju med Telegraph.

- Hvis jeg ikke hadde fått det sparket bak, så ville jeg ikke vært der jeg er i dag, fortsetter 25-åringen.

Bale ble mer og mer viktig for Tottenham, etter hvert som han spilte seg varmere i trøya. Etter hvert ble han også klubbens toppscorer, men det var ikke før André Villas-Boas kom inn som ny manager.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIKTIG: Gareth Bale mener Harry Redknapp er en viktig mann for hans utvikling som fotballspiller. Foto: Stephen Pond (Pa Photos / NTB scanpix)


- Jeg hadde en lengre prat med ham da han kom. Jeg var lei av å bli markert av to mann ute på venstrevingen i hver kamp. Vi hadde en lang samtale, og vi ble enige om å gi meg en friere rolle ute på vingen, fortsetter han.

Evig takknemlig
Med en gang Bale fikk den friere rollen, begynte han også å score flere mål.

Bale er stor fan av Villas-Boas og hans måte å motivere spillere på.

- Den tilliten han viste meg var helt utrolig. Han ga meg troen på at jeg kunne gå ut på banen og kontrollere hele kampen. Hvis laget vårt slet, fikk jeg plutselig troen på at jeg kunne ta styringen i kampen. Jeg vil alltid være takknemlig overfor ham, fortsetter Bale.

Etter en litt trøblete start i Madrid-trøya, hvor han slet med et par småskader, løsnet det for alvor for Bale.

Han endte sesongen med 24 scoringer på 44 kamper, noe som er meget imponerende, men som allikevel havner i skyggen av lagkamerat Cristiano Ronaldos statistikker.

Klikk på bildet for å forstørre.

VENNER: Gareth Bale forteller at han er meget takknemlig for hva André Villas-Boas gjorde med ham. Foto: Adrian Dennis (Afp / NTB scanpix)


Elsket Tottenham-tiden

Bale innrømmer at det var en tøff overgang å komme til et nytt land, og innrømmer også at det er enkelte ting han savner med hjemlandet.

- Jeg savner sjokoladen og Nando's (hurtigmatkjede). Det er morsomt, for det er de små tingene man savner, forklarer han, før han forteller at det var meget vanskelig å forlate Tottenham.

- Hvis det ikke hadde vært Real Madrid, så ville det vært veldig vanskelig å noen gang forlate Tottenham. Jeg håper fansen har tilgitt meg nå. Det var utrolig å se alle hyggelige meldingene som kom fra Tottenham-fansen etter Champions League-finalen.

- Jeg elsket tiden i Tottenham, og fansen var alltid hyggelige med meg. Uten Real Madrid, så ville jeg fortsatt ha elsket å spille for Tottenham. Men å vinne Champions League, viser akkurat hvorfor jeg ønsket overgangen, sier Bale.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag