*Nettavisen* Sport.

- Uten John og Derek hadde det vært umulig

Foto: Aleksander Andersen (Scanpix)

Nils Arne Eggen innrømmer at han ikke har samme slagkraft som sist RBK leverte et under i Tyskland.

16.09.10 08:22

LEVERKUSEN (Nettavisen): - Jeg skulle ønske at jeg kunne svart at sjansen var like stor ...

Slik svarer Nils Arne Eggen når han blir bedt om å sammenligne Rosenborgs muligheter mot Bayer Leverkusen med utgangspunktet foran den legendariske 3-0-seieren mot Borussia Dortmund i 1999.

Men dagen før RBK innleder årets Europa League på praktfulle BayArena, må Eggen bare erkjenne at laget ikke er like slagkraftig som den gangen.

- Dere må huske at uten John (Carew) og Derek (Jan Derek Sørensen) hadde det vært umulig. Den typen spillere har vi ikke nå, innrømmer Eggen.

Leverkusen-treneren: - Vi kjenner RBKs styrker

- Ingen unnskyldning, men det er sånn
Riktig nok har han spillere han mener kunne ha vært i samme kategori. Men sannheten er at verken Rade Prica eller Steffen Iversen, som etter all sannsynlighet spiller sammen på topp torsdag, er i nærheten av sitt beste nivå.

Allerede etter bortekampen mot AIK 28. juli varslet Eggen at nøkkelen til europeisk suksess lå i at nettopp Iversen og Prica skulle komme i form.

- Som du vet har både Rade og Steffen slitt med å få trent, og de har ikke særlig løpskraft. Rade har vel ikke fullført ei hel trening siden jeg tok over laget. Det er ingen unnskyldning, men det er sånn. Og de er de to beste vi har til å være en angrepsduo, med Rade i gjennombruddsrollen. Michael Jamtfall kunne vært en type, men han kommer jo rett fra Adeccoligaen, da, sier Eggen.

Fordi de to nevnte herrene mangler løpskraft, gjør han også endringer på laget fra kvalifiseringskampene mot FC København.

Inn med 70 prosent Strand
Iversen dyttes altså fram i en spissrolle for å gjøre rom for Roar Strand på midtbanen.

- Roar er valgt fordi han er i noenlunde form. Men bare 70 prosent, understreker Eggen.

Dermed styrker Eggen den defensive delen av spillet – ikke minst fordi også Anthony Annan er tilbake siden FCK-kampen.

Flere har rettet sterk kritikk mot den manglende balansen i RBK-laget i kampene mot FCK, deriblant Dag Riisnæs via Nettavisen.

Les også: - Har ikke en sjanse internasjonalt

På onsdagens pressekonferanse innrømmet også Eggen at å forsvare seg i 4-5-1 kunne ha vært aktuelt, hvis han hadde hatt spillermateriell til det.

- Hadde vi hatt folk til det, kunne vi ha vurdert det, men vi kan ikke sette Steffen Iversen og Rade Prica til å løpe etter backer på kanten, fastslår Eggen.

- Må spille over evne
Til tross for at han ikke høres superoptimistisk ut, understreker han at har håpet om at Rosenborg også denne gangen kan overraske.

- Håpet er like stort som før Borussia Dortmund-kampen. Og håpet består også i at Leverkusen er litt dårligere nå enn Dortmund var da, sier Eggen, som vurderer Jupp Heynckes’ mannskap til å tilhøre øvre midtsjikt i europeisk klubbfotball.

Det har også Rosenborg ambisjoner om å tilhøre.

- Skal vi vinne borte, må vi spille over evne. Og det kan vi gjøre, fastslår Nils Arne Eggen.

RBK stiller med følgende lag (4-4-2): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Anthony Annan, Roar Strand, Per Ciljan Skjelbred – Steffen Iversen, Rade Prica.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.