RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utnytter Liverpool-fansen

Foto: REUTERS/SCANPIX
Sist oppdatert:
Billettene til Lyns kamp mot Liverpool koster dobbelt så mye som da Vålerenga møtte Liverpool i fjor.

- Vi føler oss utnyttet. Det er veldig mange supportere som gir uttrykk for dette på forumet vårt. Det er helt klart urimelig høye priser - sannsynligvis norgesrekord, sier formann Pål Christian Møller i Liverpools skandinaviske supporterklubb til Nettavisen.

Mandag starter salget av billettene til treningskampen mellom Lyn og Liverpool på Bislett 5. august, som arrangeres av Lyn i samarbeid med enkeltmannsforetaket Team Halden.

- Dårlig smak i munnen
Det vil koste 785 kroner å sitte på langsidene, mens en plass i svingen koster 525 kroner. Lyns medlemmer får det noe billigere, med henholdsvis 700 og 500 kroner per billett.

En familie på to voksne og to barn som ønsker plass på en av langsidene, må dermed ut med 3140 kroner. For å se Lyn og Liverpool i en treningskamp. Ifølge Møller kostet billettene fra 200 til 400 kroner da Liverpool møtte Vålerenga i fjor.

- Når det i tillegg feilaktig blir påstått at det er Liverpool som har doblet prisen fra i fjor, gir det en dårlig smak i munnen, konstaterer Møller.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Liverpool er irritert
Ifølge Liverpool.no forklares de dyre billettene med at kampen er flyttet fra Ullevaal til Bislett, som tar om lag 10.000 færre tilskuere, samt at Liverpool krever mer penger enn i fjor for å komme til Norge.

Det første punktet har supporterklubben forståelse for, det andre har den sjekket opp og avslørt som løgn.

«Vi har vært i kontakt med kommersiell direktør Ian Ayre flere ganger i helgen. Han bekrefter at det ikke er momenter i kontrakten deres som tilsier slike billettpriser, og sier vi kan sitere ham på det... Han understreker sterkt at de ikke har kommet med krav som har gjort kampen dyrere enn nøvendig. Via andre kilder vet vi nå hva LFC mottar og det støtter opp under det Ian Ayre forteller oss,» skriver Liverpool.no.

- Liverpool reagerte veldig negativt da de hørte det. Dette stemmer ikke, og er ikke sånn Liverpool tenker. De kunne tjent mye mer penger på å reise et annet sted. De ønsker å reise hit for å vise at de setter pris på støtten fra norske supportere, forteller Møller til Nettavisen.

- Ingen tjener stort
- Er det Lyn eller Team Halden som har ansvaret for de dyre billettprisene?

- Det er dette vi har prøvd å grave litt i. Lyn sier at det er de som arrangerer kampen, og at det ikke er snakk om noe overskudd. Det er lov å gjøre penger, det er ikke noe galt i det, men Vålerenga tjente også penger i fjor, poengterer Møller.

Lyn skylder på store utgifter.

- Det er høye kostnader involvert og det er ingen som tjener store penger på arrangementet, hevder Lyns direktør Erik Langerud.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere