RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig artig å senke Feyenoord

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Erik Nevland har fått en pangstart i nederlandsk fotball. Den tidligere Viking-spissen har scoret tre mål på like mange kamper for sin nye klubb FC Groningen.

Og om ikke det er nok: I sine tre kamper fra start har Erik Nevland likegodt blitt kåret til Groningens beste spiller.

Søndag ble han nok en gang lagets nye helt. Med to scoringer senket han nærmest på egenhånd Feyenoord i den nederlandske toppserien. Foran 40.000 tilskuere vant Groningen 2-1 på De Kuip.

- Det har gått over all forventning her nede. Tilbakemeldingene har vært ensidig positive. Og inntrykket jeg har fått av klubben og lagkameratene har vært ensidig positive, sier Erik Nevland til TV 2 Nettavisen.

Skamroses
Den tidligere Viking-spissen våknet opp til skamros i de fleste av Nederlands sportsaviser mandag. Praktkampen mot Feyenoord skapte overskrifter.

- Det var egentlig to greie mål. Ingen av dem var noen «perler». Men det var utrolig artig å senke Feyenoord. Det var viktig for hele klubben. For min del, kan du si det var viktig å score målene slik at jeg fikk markert meg, forteller Nevland.

Tilværelsen i Nederland passer Erik Nevland og hans familie perfekt.

- Vi bor i et lite hus, med møbler og det som trengs. Klubben har vært veldig flinke og lagt alt til rette for meg, sier Erik Nevland.

Hjertelig velkommen
Han er også tatt vel imot av lagkameratene i sin nye klubb.

- Det er en svært hyggelig gjeng, med godt miljø på og utenfor banen. Men heldigvis hadde klubben en svenske fra før av, som kunne hjelpe meg med språket og lignende. Det vil ta en tid før jeg kan snakke nederlandsk, ler Erik «Nevi» Nevland.

Erik Nevland - som tidligere har spilt for IFK Göteborg og Manchester United - ser ikke på FC Groningen som et springbrett videre i karrieren.

- Det har jeg ikke tenkt på foreløpig. Det viktigste for meg nå er å gjøre det best mulig her nede, så får vi ta resten som det kommer, påpeker Nevland.

Annen type fotball
- Hvordan er nivået i Nederland i forhold til i Norge?

- Akkurat det blir litt tidlig å si nå. Det spilles en helt annen type fotball. Men alt er mye større her, med mer trøkk på tribunen og en enorm lidenskap blant supporterene, svarer han.

I neste kamp møter Erik Nevland og FC Groningen tabelltoer Alkmaar. Spissen gleder seg.

- Jeg tror vi får det vanskelig. Alkmaar er en knallgodt lag. Men vi skal vinne, sier Nevland - vel vitende om at hans nye klubb ikke har tapt siden han kom til Nederland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere