RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig at vi ikke stikker av med tre poeng

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Solskjær fornøyd til tross for poengdeling mot Hønefoss.

HØNEFOSS - MOLDE 1-1: Molde lå før mandagens kamp mot Hønefoss, ett poeng bak Strømsgodset på tabellen, men ville med poeng mot Hønefoss ta tilbake tabelltoppen i Tippeligaen.

Hønefoss har vært ett av overraskelseslagene i årets Tippeliga, men mot Molde sleit Leif Gunnar Smeruds menn, og skal være glad for at de tok med seg ett poeng.

For Ole Gunnar Solskjærs Molde viste til tider stor angrepsfotball på AKA Arena mandag kveld.

- Angrepsspillet vi viser er helt fantastisk. De forsvarer seg godt, men det er ganske utrolig at vi ikke stikker av med tre poeng, sa Solskjær etter kampen til TV 2.

- Vi er nødt til å være stolte når vi spiller sånn fotball, sa Solskjær.

Hønefoss' Rune Bolseth sier til TV 2 at hjemmelaget var heldige.

– Vi har griseflaks. Vi spiller en veldig dårlig kamp. Molde har drøssevis med sjanser, men vi har en keeper som er helt fantastisk. Han redder poenget. Vi tar med oss poeng på en veldig dårlig dag, sier Bolseth.

Molde styrte kampen
For Molde åpnet klart best og var veldig nære med å ta ledelsen allerede etter fem minutter, da Magnus Stamnestrø forsøkte seg med et skudd. Men en god Steve Clark i Hønefoss-målet hindret en tidlig scoring til gjestene.

Fjorårets seriemestere styrte kampen fra første sekund, men Hønefoss var som tidligere i sesongen farlige på kontringer - noe Molde fikk erfare da Remond Macougne Mendy kom seg alene med Espen Bugge Pettersen etter bare syv minutter spill.

Landslagskeeperen var i midlertidig raskt ute og fikk en hånd på Mendys lobbforsøk.

Gjestene svarte raskt, og minuttet senere var Joshua Gatt svært nære scoring da han ladet slegga fra 16 meter. Dessverre for Molde var Gatts landsmann Clark igjen med på notene, og vartet opp med nok en glimrende redning.

Straffe til Hønefoss
Det skjedde mye på AKA Arena denne mandagen. Minuttet senere pekte dommeren nemlig på straffemerket etter at Vegard Forren dyttet til Joachim Magnussen som var alene igjennom innenfor 16-meteren.

Hoveddommer Tore Hansen så først ut til å la spille gå videre, men blåste straffe etter at assistentdommeren signaliserte for straffespark.

Rune Bolseth gikk frem for å ta straffen for hjemmelaget, men Bugge Pettersen reddet det noe svake forsøket fra Bolseth.

Molde fortsatte å styre kampen også etter straffesparket, og bare en meget god amerikaner i Hønefoss-målet hindret flere scoringer for gjestene.

Scoret mot gamleklubben
Men etter 26 minutter klarte ikke lenger Clark å stoppe den regjerende mesteren. Gatt stormet nedover på høyresiden og la inn til tippeligaens toppscorer, og tidligere Hønefoss-spiller, Davy Claude Angan, som satte ballen kaldt til side for Clark. Dermed stod det 1-0 til gjestene.

Hønefoss slet med å svare på Moldes scoring, og de fleste ventet på at gjestene skulle doble ledelsen på AKA Arena. Men ett minutt før pause utlignet hjemmelaget. Rune Bolseth fikk ballen utenfor Moldes 16-meter, og på herlig vis skrudde Hønefoss-spilleren ballen over Bugge Pettersen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

I andreomgang fortsatte gjestene med Gatt og Angan i spissen å presse Hønefoss.

Etter 62 minutter holdt ivorianeren på å sende gjestene opp i ledelsen da han driblet seg fri og avsluttet mot mål, men Clark reddet nok en gang.

Molde fortsatte å presse hjemmelaget utover omgangen, men klarte aldri å ta tilbake ledelsen på AKA Arena.

Dermed ble det poengdeling mellom Hønefoss og Molde mandag kveld.

Molde tar med det ene poenget tilbake ledelsen i Tippeligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere