Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig og frekt av NFF

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Norges Fotballforbund og landslagsspillerne er på kollisjonskurs i forhandlingene om en ny markedsavtale. Nå kan det ende med at landslagsspillere boikotter pressekonferanser og sponsorer.

Ifølge TV 2 er det fullt brudd mellom landslagsspillerne og NFF i forhandlingene om markedsavtaler. NFF vil ha individuelle avtaler, mens spillerne vil ha likhet for alle.

- Frekt også
NISO-leder Silje Johannessen går til frontalangrep på NFF, og sier på vegne av spillerne nei til NFFs ønske.

- Vi synes det er ganske utrolig at NFF ikke ønsker en kollektiv og solidarisk løsning, men at de vil betale den enkelte spiller. Vi synes også at det er ganske frekt at de fjerner en avtale som har vært en etablert praksis gjennom mange år, sier hun.

Etter 31. desember er dermed forholdet mellom spillerne og NFF uregulert. Det betyr at spillerne kan boikotte pressekonferanser og sponsoroppdrag. Hvis det ikke kommer noen løsning innen den tid.

- Jeg er helt sikker på at vi kommer til å finne ut av det her, og frykter ikke at vi skal få dene type tilstander rundt landslaget, sier NFFs informasjonssjef, Roger Solheim, til TV 2.

- Dette er ikke det vi står for
Landslagskeeper Thomas Myhre gir uansett forbundet all skyld.

- Vi spillere føler at dette går litt i mot den filosofien vi har på det sportslige, på samlinger, når vi trener og har kamper. Da er det én for alle, alle for én - og plutselig skal de på markedsarbeidet premiere den ene spilleren som er ønsket, sier Myhre.

Landslagsspillerne står samlet bak kravet mot NFF.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!