*Nettavisen* Sport.

- Utrolig skeptiske til hvordan saken er behandlet

Foto: Krister Sørbø/Scanpix

Stabæks styreleder mener det lukter prestisje av måten Veigar Páll Gunnarsson-saken har blitt behandlet.

05.12.11 09:07

Veigar Pall Gunnarsson-saken ruller videre. I forrige uke ble politiet koblet inn i saken og både Stabæks Inge André Olsen og Vålerengas Truls Haakonsen ble siktet i saken.

Politiet har lagt grovt økonomisk utroskap som grunn for siktelsen av de to sportsdirektørene.

Under cupfinalehelgen i november uttalte også UEFA-president Michel Platini seg i saken. Franskmannen var da tydelig på at han vurderte overgangen til islendingen som et forsøk på svindel.

Styreleder i Stabæk, Jarl Øverby, reagerer imidlertid nå på Platinis utspill. Han mener NFF må ha gitt UEFA-presidenten informasjon om at dette dreide seg om svindel.

- Ja, hvem dyttet den informasjonen i hodet på Platini, som var på besøk i Norge i cupfinalehelgen. Hvor kommer dette fra? Det er grunn til å tro at han ikke hadde lest påtalenemndas innstilling, for den foreligger bare på norsk. Han gikk sammen med NFF-folk den helgen, og det er grunn til å tro at informasjonen kommer derfra. Vi blir utrolig skeptiske til hvordan saken er behandlet. Det lukter prestisje fra de behandlende organers side, sier Øverby til VG.

Styrelederen er også svært skeptisk til påtalenemndas behandling av saken så langt.

- Når jeg leser innstillingen fra påtalenemnda og ser at de legger fram x antall avisartikler som bevismateriale, så framstår det som tynt og dårlig gjennomarbeidet. Og at Erik Loe innstilles på strengere straff fordi han er presidentkandidat i NFF. Skal en person bli strengere dømt fordi en har foreslått han som president? spør Øverby.

Bakgrunnen for Veigar Pall Gunnarsson-saken er at Vålerenga kjøpte spissen fra Stabæk for 1 million kroner, samtidig som klubbene ble enige om en opsjon på unggutten Herman Stengel.

Denne opsjonen var verdt 4 millioner kroner. Det har blitt spekulert i at overgangen ble gjennomført på denne måten, slik at Stabæk skulle slippe å betale store penger til franske Nancy.

Gunnarssons tidligere klubb hadde nemlig rett på femti prosent av overgangssummen. Stabæk har i ettertid betalt ut 1,5 millioner kroner ekstra til franskmennene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.