RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig surt og bittert

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Utrolig surt og bittert. Det sier Kevin Larsen etter at U21-guttas nederlag mot Nederland.

NORGE U21 – NEDERLAND U21 0-1: Nederland kom til Fredrikstad og kamp mot Norges U21-gutter som nybakt europamester.

Nederland vant EM for U21-landslag i sommer etter å ha slått England i semifinalen med 13-12 på straffesparkkonkurranse (1-1 ordinær tid) og Serbia i finalen med 4-1. De viste til tider utrolig flott spill i disse kampene. Og flere av mestrene var med da Norge var motstandere i EM-kvalifiseringen fredag kveld.

- En veldig god kamp
Men Norge ga Nederland knallhard kamp, og burde vunnet. Nederland scoret imidlertid kampens eneste mål mot et norsk mannskap som måtte fullføre kampen med ti mann.

- Jeg synes vi leverer en veldig god kamp. Men marginene var ikke på vår side, oppsummerer landslagstrener Øystein Gåre overfor TV 2 Sport etter kampen.

Norge brente blant annet et straffespark på stillingen 0-0 like før sidebyttet.

- Vi skulle ha satt den straffa. Men slik er det nå en gang i fotball, sukker Gåre om Kevin Larsens straffemiss.

- Surt og bittert
Larsen selv sier følgende om bommen fra 11-metersmerket:

- Utrolig surt å misse på den. Jeg gikk for kraft. Det var dårlig av meg å ikke sette den. Direkte svakt, sier Lyn-spilleren.

- Hvordan vil du oppsummere kampen?

- Det var en kamp vi burde vunnet. Derfor er det ekstra surt og bittert. Vi styrer det meste, og for meg virket det som om Nederland tok lett på kampen.

Norge har nå tre poeng etter de to første kampene i EM-kvalifiseringen. U21-gutta slo Estland i sin første kamp, men måtte altså konstatere et bittert nederlag mot Nederland.

Horn så rødt
Vålerengas Jørgen Horn er imidlertid overbevist om at Norge kommer til EM.

- Vi har et veldig godt lag og skal plukke de poengene vi trenger for å komme til EM. Spillerne på dette laget er mer enn gode nok til det, mener han.

Horn ble utvist i det 70. minutt, og Nederland satte inn det påfølgende straffesparket ved Royston Drenthe.

- Jeg synes fellingen var klart utenfor. Jeg er ikke enig i at det ble dømt straffe, men jeg kan gå god for det røde kortet, sier Øystein Gåre.

- Det er aldri en ønskesituasjon å få en spiller utvist. Men jeg er fornøyd med at gutta prøver likevel, og var ofte i nærheten av å score, fortsetter han.

Tre poeng av seks mulige
Gåre er kun delvis fornøyd med starten av EM-kvaliken.

- Vi klarer å kjempe oss til tre poeng mot Estland, og taper en kamp vi burde vunnet i dag. Jeg vil si jeg er sånn brukbart fornøyd med starten, konkluderer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere