RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uvirkelig å bli tatt ut på landslaget

Sist oppdatert:
For tre år siden ble Roger Risholt sparket i Start. Onsdag ble han tatt ut på det norske landslaget.

Risholt erstatter skadede Jan Gunnar Solli i den norske troppen som reiser til midtøsten i dag.

Sparket i Start
- Det er uvirkelig, hvis man tenker tilbake til det som skjedde i Start. Da lå jeg med brukket rygg, sier Risholt til TV 2 Nettavisen.

Det er ikke vanskelig å forstå. En søndag i oktober i 2001 scoret Risholt målet som definitivt sendte Start tilbake til Tippeligaen. Et par dager etter ble han sparket i klubben. Han var i sjokk.

- Jeg vurderte å trappe ned som fotballspiller. Å spille for Arendal i 2. divisjon. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier Fredrikstad-spilleren.

Hadde tatt fysioterapeuten
Fredrikstad-trenerne Knut Torbjørn Eggen og Per Egil Ahlsen ble redningen.

- Jeg må takke de to og spillergruppa. Siden jeg kom til Fredrikstad har pila bare pekt én vei, sier han.

- Du fikk en smell mot Start i helga. Du kan være med da?

- De sjekket med fysioterapeuten vår om jeg var klar. Han sa ja. Men hadde han sagt nei, hadde han ikke stått på beina nå. Da hadde jeg blitt forbannet. Jeg er jo bare 1-2 dager unna å være helt klar igjen, sier Risholt.

- Første fra Arendal
Forrige sesong var hans første hele i Tippeligaen. Han spilte glimrende de første månedene, fikk så en liten downperiode, før han avsluttet sterkt. Men selv om noen nevnte Risholts navn som en mulig mann for landslaget, tenkte han ikke tanken selv.

- Det var veldig overraskende, men desto hyggeligere. De mener åpenbart at jeg har noen kvaliteter. De skal jeg vise frem, sier han.

- Men én ting. Legg til at jeg trolig er den første landslagsspilleren fra Arendal noensinne. Myggen er fra Risør, Thomas Gill og Morten Pettersen fra Grimstad, men jeg tror jeg er den første fra Arendal, sier han og gliser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere