Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Værsågod, United

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Arsenal tapte to poeng til tabelltoppen.

WEST BROMWICH - ARSENAL 2-2:

Etter å ha smadret Uniteds tabelledelse til kun tre poeng, har Arsenal hatt alle muligheter til å overta tronen i Premier League.

Men Gunners svikter stadig og tapte poeng i sin andre strake kamp, og for tredje gang på fem oppgjør.

Mot bunnlaget West Bromwich var London-klubben svært nære et pinlig tap, men reddet poeng da de snudde 2-0 til 2-2.

Ett poeng er imidlertid ikke nok når United sikrer tre. Med en kamp mer spilt har djevlene fem poeng til gode på Arsenal.

Spenningen lever altså i beste velgående i den engelske fotballserien.

WBA-scoring etter tre minutter
Levende var også spenningen på The Hawthorns lørdag.

WBA vant the omvendte oppgjøret i London 3-2, og har, til tross for den svake 16.-plassen på tabellen, gode tall å vise til den siste tiden. Klubben er ubeseiret på de siste fire, nå fem, oppgjørene.

Arsenal har gjort det sterkt i 2011, men manglet på en hel horde av spillere da de gjestet West Bromwich. Blant de fraværende var Lukasz Fabianski, Wojciech Szczesny, Theo Walcott og Alex Song.

Hjemmelaget så dermed sin sjanse til å stjele kampledelsen, og gjorde det allerede etter tre spilte minutter. Steven Reid fikk hodet på et tidlig innlegg, og stanget inn WBAs 1-0-scoring.

Arshavin reddet Arsenal
Arsenal eide ballen store deler av kampen, men slet med å skape de store sjangrene. En gedigen dobbeltmulighet var det eneste gjestene bidro med før pause. Robin van Persie sendte ballen i tverrliggeren, før Aaron Ramsey avsluttet håpløst på returen.

Og ti minutter ut i andreomgangen økte Albions ledelsen. Et dårlig defensivt Arsenal lot Peter Odemwingie snappe ballen, før han lekent trillet den inn i Gunners-målet.

Og med 2-0 på tavla så Arsène Wenger trofeet seile mot Manchester.

Men så våknet gjestene. Først opp av køya var Andrey Arshavin. Russeren ble spilt fri av Marouane Chamakh, og etter en brilliant førsteberøring hamret han ballen vakkert opp i vinkelen.

Gunners tapte til United
Fem minutter senere viste van Persie at også han hadde hørt vekkerklokka. En knallgod Arshavin slo et hardt innlegg mot bakerste stolpe, der flere Arsenal-spillere ventet med potensielle scoringsføtter. Nederlenderen var imidlertid den som fikk æren av å være sist på ballen, og satte inn 2-2-målet.

Dermed hadde gjestene snudd det håpløse 2-0-resultatet, og presset på for en matchvinnerscoring.

Den kom imidlertid ikke, og det ble med det ene poenget. Kampen tatt i betraktning, skal nok Wenger være meget fornøyd med alt han fikk med seg tilbake til London, men tabellmessig var det alt fra gunstig at poeng ble igjen på The Hawthorns.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!