*Nettavisen* Sport.

- Vålerenga trenger nesten 22 mill. kroner

SELGES? Vålerenga trenger penger. Mye penger. Et salg av Vidar Örn Kjartansson kan hjelpe. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Krisen blir verre og verre.

Vålerenga er i akutt pengenød. Aftenposten skriver fredag at Oslo-klubben trolig trenger nesten 22 millioner kroner for å overleve ut året.

- Vi trenger penger for å betale lønn og fakturaer. Får vi ikke de pengene vi trenger, klarer vi ikke dette, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig Ove Sandnes.

VIFs økonomiske krise ble forverret da voldgiftsretten bestemte at Oslo-laget må betale Stabæk 6,2 millioner kroner etter en avtale om opsjon på kjøp av talentet Herman Stengel.

- De pengene står ikke på konto hos oss i dag, for å si det slik, sier Sandnes til Aftenposten.

Sandnes medgir at Vålerenga er i tidsnød.

- Vi snakker om timer, dager, noen få uker.

Klubben får ikke tak i en hovedsponsor. Samtidig får klubben i det minste noen millioner fra Sarpsborg når Aaron Samuels overgang til Guangzhou blir fullført. I tillegg kan eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson bli solgt.

- Det ville være tragisk om vi må selge Kjartansson, men det er bedre enn å måtte spille med Lyn i 2. divisjon, sier talsmann for Klanen, Christian Kjellsen til Aftenposten. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.