- Van Gaal har to kamper på å redde jobben

TØFFE DAGER: Manchester United-manager Louis van Gaal nærmer seg sparken.

TØFFE DAGER: Manchester United-manager Louis van Gaal nærmer seg sparken. Foto: Oli Scarff (Afp)

Manchester United-manager Louis van Gaal (64) er under hardt press.

Mandag skriver flere aviser, deriblant The Telegraph, at nederlenderen blir sparket hvis United taper mot Stoke på boxing day eller Chelsea to dager senere.

Avisen skriver at Glazer-familien og United-direktør Ed Woodward begynner å bli mer og mer ukomfortable med misnøyen som brer om seg blant klubbens supportere.

Etter 17 runder ligger United på femteplass i Premier League og har røket ut av Champions League.

- Spillermisnøye

Van Gaals United er lenge blitt stemplet som kjedelige og spiller en type fotball som har gjort alt annet enn å begeistre fansen som ble bortskjemte med festfotball i en årrekke under Alex Ferguson.

Videre hevder The Telegraph å vite at det er dårlig stemning også innad i Uniteds spillergruppe, mye på grunn av den autoritære nederlenderens taktikk og treningsmetoder.

- Spillerne har sluttet å kjempe for van Gaal, akkurat som Chelsea-spillerne sluttet å kjempe for Mourinho, mener tidligere storscorer Alan Shearer i sin spalte i The Sun.

LES: - Hiddink møtte Mourinho på et hotell. Der fikk han vite alt

Allerede kobles United til nye managere, og det er nettopp den sparkede Chelsea-manageren Jose Mourinho som trekkes frem av flere kilder som en mulig erstatter til van Gaal.

- Bekymret

Portugiseren skal ifølge The Times være fast bestemt på å fortsette karrieren i England. Ifølge The Independent er portugiseren sikker på at Manchester United ønsker ham som Louis van Gaals erstatter, og er derfor klar til å overta hvis nederlenderen får sparken på Old Trafford.

Manchester United har ikke vunnet på seks kamper. Etter lørdagens 1-2-tap for Norwich innrømmer manager van Gaal at han er bekymret for sin egen jobb.

- Ja, jeg bekymrer meg for jobben min fordi jeg vet at troen på en manager er viktig. Når du taper kamper minsker den troen, sa van Gaal etter lørdagens tap.

Taper han en av de to neste, får han trolig langt mer å bekymre seg for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.