*Nettavisen* Sport.

- Van Persie forandret kampen

Foto: John Peters / Getty / All Over Press

Alex Ferguson hyller superspissen etter viktig seier.

29.12.12 19:36

MAN. UTD - WEST BROM. 2-0 :

Manchester United var lørdag ute etter å fortsette den gode formen i Premier League. Selv om prestasjonene ikke har vært all verden, hadde United stukket av med seks seiere på de syv siste kampene før møtet med West Brom.

Kampen endte til slutt 2-0, og United holdt nullen for bare tredje gang denne sesongen.

Lenge lå oppgjøret og vippet på 1-0, før Robin van Persie satte spikeren i kisten med en vakker 2-0-scoring rett før slutt.

Etter kampen fikk nederlenderen hyllest av manager Alex Ferguson.

- Han forandret kampen for oss. Da han kom på banen, avgjorde han det, sier Ferguson ifølge BBC.

United-sjefen er også letter over at United en sjelden gang leverte en god forsvarskamp.

- West Bromwich dominerte I andre omgang, og pumpet masse baller inn i boksen vår. De gjorde det veldig bra. Vi måtte klarere gang på gang, og det gjorde vi bedre enn vi har klart tidligere denne sesongen. Vi er i en god posisjon nå, og vi er halvveis til mål, sier Ferguson.

Usikkert før kampstart
Det var ikke bombesikkert at kampen i det hele tatt kunne spilles, for regnet hadde gjort spilleforholdene svært vanskelige før kampstart. Etter en inspeksjon valgte dommerteamet imidlertid å gjennomføre kampen.

Hele 11 ganger på 19 kamper har United har sluppet inn det første målet denne sesongen, men mot West Bromwich var det rødtrøyene som kunne juble først.

Etter ni minutter kombinerte Ashley Young og Shinji Kagawa fint, og Young kom seg fri på venstresiden av sekstenmeteren. Han skjøt et innlegg inn foran boksen, der ballen traff en uheldig Gareth McAuley og gikk i mål. Dermed sto det 1-0 på Old Trafford.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

Store sjanser
United fortsatte å føre kampen, og i det 33. minutt skapte hjemmelaget to gigantsjanser. Først skjøt Ashley Young et skudd som keeper slo i tverrligger, før Michael Carricks forsøk ble reddet på streken.

Flere mål ble det ikke i første omgang, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til United.

United slet med å skape sjanser i starten av andre omgang, og da valgte Alex Ferguson å ta grep. Etter 65 minutter ble Robin van Persie byttet inn for Shinji Kagawa.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen, og i kampens siste minutter klarte nederlenderen å tegne seg på scoringslisten.

Med en fantastisk prestasjon skrudde han inn 2-0 for United, med et skudd fra 20 meter. Det var hans 14. scoring for sesongen, noe som gjør ham til toppscorer i Premier League.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images

Det viktigste er likevel de tre poengene, og United leder fortsatt med syv poeng ned til City på andreplass.

Uniteds neste kamp kommer allerede første nyttårsdag, når Wigan venter på bortebane. West Bromwich spiller hjemme mot Fulham samme dag.

Les alt om lørdagens Premier League-runde her.

Les flere saker fra 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.