- Van Persie scorer for moro skyld

Foto: Miguel Ropa / AFP / NTB scanpix

Manchester United-spissen høster ros.

08.11.12 00:14

BRAGA - MAN UNITED 1-3:

Etter 58 minutters spill av oppgjøret mellom Braga og Manchester United i Portugal så det mørkt ut for Premier League-laget.

Ikke bare hadde Alan sørget for at United lå under. Lyset gikk også på Estadio Municipal, noe som førte til et langt opphold i kampen. De tilreisende supporterne holdt imidlertid stemningen oppe og sang entusiastisk mens lagene hadde gått i garderoben.

«Vi er Manchester United. Vi spiller i mørket», lød det fra tribunen i Portugal.

- Fortjente ikke tap
Det så også ut til at gjestene benyttet lysbruddpausen godt, for da kampen startet igjen snudde United det hele. Robin van Persie, Wayne Rooney og Javier Hernandez scoret målene.

- Mot et lag som United blir alle feil straffet. Det er en lekse for oss. Vi ønsket å vinne denne kampen og fortjente ikke å ende opp med tap, sier Braga-trener José Peseiro til UEFA.

Ryan Giggs var av naturlige årsaker noe mer munter kampslutt.

- Vi var alle skuffet over at vi ikke gikk videre i Champions League sist sesong. Det var for dårlig og vi visste vi måtte gjør noe med det. Det har vi, sier han til BBC.

- Vi har et sterk lag og stor bredde i stallen. Det er fint å ha slik bredde når du spiller to kamper i uken, sier waliseren.

Giggs skrøt også av målscorer Robin van Persie.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Miguel Vidal / Reuters / NTB scanpix

- Robin får en sjanse og scorer. Han scorer for moro skyld om dagen. Med den formen og selvtilliten han har, tror jeg alle visste han ville score, sier Giggs.

Manchester United har nå åtte poeng ned til Galatasaray på andreplass i gruppen, og er dermed klare for enste fase av turneringen.

Braga skapte mest
Første omgang i Portugal ble ganske tam. Det var hjemmelaget som skapte de største sjansene, selv om Manchester United hadde ballen mest.

Ifølge Opta hadde ikke gjestene fra England et eneste skudd mot Bragas mål i løpet av de første 45 minuttene.

Den første farligheten som ble skapt på Estadio Municipal kom etter 16 minutter. Micael fikk ta med seg ballen inn i feltet og gikk på skudd. Det gikk til side for mål.

Braga-spilleren kunne kanskje valgt å bruke målsniken Alan, som også sto i god posisjon, i stedet for å avslutte selv, men det gjorde han altså ikke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Miguel Riopa / AFP / NTB scanpix

Etter 22 minutter var vertene frampå igjen. Et innlegg fra Hugo Viana fant Eder og spissen headet i stolpen. David De Gea var etter ballen, men det spørs om han hadde tatt den.

Sist gang de to lagene møttes ledet Braga noe overraskende 2-0 etter de første 20 minuttene, men da slo United tilbake og vant kampen. Denne gang sto det 0-0 til pause.

Scoret på straffe
Alan fikk kanskje ikke ballen da han sto i god posisjon før pause, men rett etter hvilen fikk han en ny mulighet, fra straffemerket.

Custodio ble lagt i bakken av Jonny Evans, og dommeren pekte på krittmerket. Fra elleve meter var Allan brennsikker og satte ballen høyt i mål bak De Gea.

Like etter gikk altså lyset i Portugal.

Da kampen startet igjen skulle mer handle om United. Først utlignet gjestene da Robin van Persie utnyttet svak keeperspill fra vertenes Beto. Spissen viste bra overblikk.

Noen minutter senere fikk det engelske laget straffe og den omsatte Wayne Rooney i mål. Dermed sikret/sirklet han full pott for Premier League-laget.

Da Javier Hernandez helt på tampen lempet inn Uniteds tredje for kvelden var snuoperasjonen komplett. United topper gruppe H med 12 poeng fra fire kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.