*Nettavisen* Sport.

- Van Persie vurderer United-exit

DRAR HAN? Robin van Persie skal være misfornøyd med situasjonen i Manchester United. Foto: ANDREW YATES / Afp / NTB scanpix

Stjernespissen skal være misfornøyd.

27.02.14 08:38

Det har vært en trøblete sesong i Manchester United og David Moyes har ikke helt fått skikk på laget som har vært vant til å vinne mye de siste årene.

I ligaen ligger klubben an til å havne utenfor topp fire, og dermed ikke kvalifisere seg til Champions League. I europacupen går det heller ikke så bra for de røde. Tirsdag ble det tap 2-0 for Olympiakos i første åttendedelsfinale.

Samtidig svirrer det også rykter om intern uro i klubben. Engelsk presse har flere ganger antydet at sentrale spillere er misfornøyd med manager Moyes.

Torsdag fortsetter spekulasjonene. The Guardian skriver nemlig at Robin van Persie nå vurderer framtiden i klubben og kan forsvinne til sommeren.

Nederlenderen skal være misfornøyd etter tapet i Hellas nylig. Dette er heller ikke første gang slike spekulasjoner dukker opp rundt nederlenderen.

Etter kampen tirsdag uttalte veteranen at han ikke fikk den støtten og hjelpen av lagkameratene som han ønsket og hevdet «de løp i veien for ham».

Det at tidligere manager sir Alex Ferguson ikke lenger har ansvar for laget, skal også være en faktor som gjør spissen utilfreds. Van Persie har aldri lagt skjul på at Ferguson var mye av grunnen til at han i sin tid gikk til United.

United betalte 24 millioner pund for van Persie sommeren 2012 og spissen valgte den røde klubben foran blant andre Manchester City. Det til tross for at City skal ha tilbudt ham en langt høyere lønn.

The Guardian skriver at van Persie ikke har noen klausul i kontrakten som gjør at han kan forlate United og at spissen har to år igjen av sin nåværende avtale til sommeren. Slik sett kan United holde på spilleren, om de ønsker.

Avisen skriver videre at klubben trolig vil håndtere van Persie på samme måte som Wayne Rooney ble håndtert sist sommer. Rooney ønsket seg til Chelsea, men fikk ikke dra og har nå skrevet ny kontrakt med Old Trafford-klubben.

David Moyes kommer trolig heller ikke til å forsvinne fra United med det første. The Guardian skriver at skotten har full tillit hos Glazer-familien, som eier Manchester United. Han har deres støtte, til tross for tapet mot Olympiakos.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.