- Vanskelig å finne noen som kan forsterke oss

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Martin Andresen avviser at Vålerenga har bommet i spillerjakten.

18.04.11 13:33

VÅLERENGA - LILLESTRØM 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): De er en av de største gullkandidatene, og etter et par serierunder var det flere som allerede dristet seg til å fastslå at Vålerenga kom til å vinne seriegull. Rosenborg hadde jo sviktet, og Martin Andresens menn sto med seks poeng av seks mulige.

Men så startet problemene også for Vålerenga.

Stabæk ble for sterke i forrige runde, og søndag kveld ble det bare ett poeng mot Lillestrøm i en kamp hvor Andresen startet med den 166 centimeter høye midtbanespilleren Mohammed Fellah som enslig spiss.

Det sier sitt om situasjonen.

Men kan Vålerenga egentlig skylde seg selv?

Spisstrøbbel
Mohammed Moa Abdellaoue forsvant til Bundesliga i fjor høst. Han ble ikke erstattet. Så har Bengt Sæternes forsvunnet til Viking, mens Mostafa Abdellaoue ble leid ut til Tromsø.

Inn har Andresen hentet 18 år gamle Sidouine Oussou fra Benin, en skadet Yssouf Koné og 29 år gamle Isaac Boakye – som ikke hadde spilt en fotballkamp siden oktober da han ankom Oslo.

- Nei, svarer Martin Andresen på Nettavisens spørsmål.

Han mener ikke at Vålerenga har skapt problemene for seg selv.

- Det er ikke noe vits i å bruke penger på noen man ikke har tro på, sier Vålerenga-treneren.

- Vi valgte å ikke erstatte Moa fordi vi ikke fant den rette spilleren. Vi har lett hele veien. Så fikk vi Koné, og vi har veldig tro på ham. Han er en kanonspiss og en klar forsterkning når han kommer i kampform for oss, fortsetter Andresen.

Han innrømmer imidlertid at legene bommet grovt på Konés skade.

- Ja, han skulle jo vært i trening med laget for halvannen måned siden, men sånn er det noen ganger. Det har tatt lengre tid enn legene sa.

- Hva med Sidouine Oussou?

- Han er en 18 år gammel gutt som aldri hadde vært utenfor Benin. Man kan ikke forvente at han blir Tippeliga-spiller det første året. Han er hentet for å utvikle seg. Det har jeg også sagt tidligere.

- Men Isaac Boakye er også bare på 70-80 prosent av det han kan?

- Ja. Men han kommer også til å forsterke oss. Han er en god spiller.

- Vi kommer nok først til å bli gode etter fotballferien (i juli), men henger vi med da så skal vi bli vanskelige å slå.

- Vi har vært fornuftige
Vålerengas problem er at det skal spilles en halv serie, 15 kamper, før fotballferien i juli.

- Burde dere ikke unngått denne situasjonen på spissplass?

- Jeg synes vi har vært veldig fornuftige. Koné blir en kanonspiss. Isaac blir en forsterkning. Og det er uansett vanskelig å finne spillere som kan forsterke oss. Vi er jo et ganske godt lag allerede, og det er vanskelig å finne spillere som er gode nok for oss og som vil spille i Norge. Det er realiteten. Er de gode nok får de tilbud fra andre land også, for eksempel Frankrike.

- Dessuten er det jo kjent at vi forsøkte å hente en annen spiller (Celso Borges), men de hadde jo nok penger i Fredrikstad.

- Dermed må vi tenke annerledes. Vi må finne spillere som har vært ute lenge, har vært skadet og blitt litt glemt. Så må vi få dem til å skinne igjen. Eller så må vi hente unge spillere som vi utvikler, sier han.

Han var uansett strålende fornøyd med at Isaac Boakye reddet ett poeng mot Lillestrøm med sitt første mål for klubben.

- Det er litt tidlig å si om han blir et kupp, men han er en bra signering for klubben. Vi hentet ham på anbefaling. Han har spilt og scoret i Bundesliga. Han har scoret en rekke mål for Ghanas A-landslag. Vi må bare ha tålmodighet med ham. Dessverre er det litt mange vi må ha tålmodighet med for tiden. Det gjelder både ham, Morten Berre, Yssouf Koné, Andreas Nordvik, Mohammed Fellah og Bojan Zajic. Derfor blir vi først virkelig gode en gang utpå sommeren, gjentar Andresen.

Vålerenga spiller borte mot Rosenborg i sin neste seriekamp, andre påskedag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.