*Nettavisen* Sport.

- Vanskelig å selge Olofinjana

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Branns Seyi Olofinjana har vært en av de heteste Tippeliga-spillerne den siste tiden, men det er langt i fra sikkert at det blir lett for ham å finne seg en ny klubb.

26.03.04 12:23

Olofinjana har blitt koblet til flere europeiske storklubber etter Afrika-mesterskapet. Barcelona, Strasbourg, Monaco, Schalke og Rangers har alle blitt satt i sammenheng med 20-åringen. Ifølge spillerens agent.

Men Tor Kristian Karlsen, som kjenner det internasjonale overgangsmarkedet bedre enn de fleste, tror det kan bli vanskeligere enn folk tror å få solgt nigerianeren. Karlsen jobber nå som internasjonal koordinator i Bayer Leverkusen, blant annet med ansvar for speideraktivitet.

- Vanskeligere med afrikansk pass
Fredag ramset han opp de spillerne han anser for å være demest salgbare spillerne i Tippeligaen. Branns Seyi Olofinjana manglet.

- Olofinjana er en fantastisk spiller og det har vært mye hype rundt ham, men det er vanskelig å få solgt afrikanere som spiller i Skandinavia. Se bare på Peter Ijeh som har vært en av de største stjernene i svensk fotball de siste årene, og scorer utrolig med mål. Han har fortsatt ikke kommet seg ut, sier Karlsen til TV 2 Nettavisen.

Ijeh ble svensk toppscorer med 24 mål i 2002, og har et snitt på nærmere 1,5 mål per andre kamp i Sverige. Likevel ble det aldri noe ut av den europeiske interessen. Da Ijeh skiftet klubb, ble det til IFK Göteborg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Göran Bohlin/VG/Scanpix

- Velger heller andre
- Nå for tiden velger klubber på kontinentet heller søramerikanere eller østeuropeere hvis de skal ha noen utenfor EU. De vet at et afrikansk pass ofte gjør det vanskelig med arbeidstillatelse. De afrikanerne de bruker, har gjerne vært i klubben siden de var unge. Dette ser man spesielt i Frankrike og Tyskland, sier Karlsen videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.