RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Vant fotball-VM i narkorus

Sist oppdatert:
En ny studie avslører urovekkende dopbruk i tysk fotball.

Tyskland (tidligere Vest-Tyskland) har en lang og suksessfull historie når det kommer til fotball-VM. Nasjonen har gått til topps i turneringen ved tre anledninger, bare Brasil og Italia har vunnet flere ganger. Tyskernes første triumf kom tilbake i 1954 under VM i Sveits da Sepp Herbergers gutter slo Ungarn 3-2 i finalen.

Tyskernes mål ble scoret av Max Morlock og Helmut Rahn (2).

Ifølge nyhetsbyrået AFP viser det seg imidlertid nå at det tyske mannskapet kanskje ikke vant med helt rene midler. En undersøkelse av hemmelig dopbruk i tysk idrett utført av universitetet i Leipzig avslører nemlig nå at de tyske spilleren fikk sprøyter før møtet med Ferenc Puskas og Ungarn i VM-finalen.

Spillerne selv trodde de ble gitt sprøyter med C-vitaminer, mens undersøkelsen hevder at sprøytene inneholdt det syntetiske stoffet metamfetamin, et sentralstimulerende narkotikum.

Stoffet skal også ha bli gitt til tyske soldater under Andre verdenskrig. Typiske virkninger av stoffet er økt sjansetaking, og redusert evne til å konsentrere seg om flere oppgaver samtidig.

Så til hvilken grad metamfetaminen faktisk hjalp tyskerne da de snudde 0-2 til 3-2-seier i finalen, kan man jo spørre seg om.

Undersøkelsen, som vil bli publisert i sin helhet i 2012, avslører videre at tysk idrett tok i bruk dopingmidler allerede i 1949.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere