RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vår beste kamp noensinne

Sist oppdatert:
Europa er herved advart: Manchester United er i rekordform.

MANCHESTER UNITED - ROMA 7-1 (8-3 sammenlagt): Det er bare å finne frem champagne-glassene, børste støvet av kulerammene og ringe sokkelstøperne. TIrsdag kveld ledet nemlig alle tenkelige veier til Rom.

- Vår beste europacupkamp noensinne - definitivt. Da vi satte inn 2-0 og 3-0 tenkte jeg at dette kunne ende med noe stort, men selv ikke jeg tenkte da på dette, sa United-manager Sir Alex Ferguson til ITV1 etter kampen.

- Seven up
For makan til utklassing som det Manchester United stod for mot Roma tirsdag kveld, er det lenge siden verden har sett.

- Spillet, gjennombruddene - helt perfekt, skrøt Ferguson videre.

I kvartfinalens andre oppgjør nettet nemlig i tur og orden Michael Carrick (2), Alan Smith, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo (2) og Patrice Evra hele sju scoringer for Fergusons utvalgte.

- Da vi spilte mot Milan for et par år siden, så var ikke spillere som Ronaldo og Rooney klare for det. I dag viste de seg som menn, fortsatte United-sjefen.

Faktisk har et lag aldri tapt med større sifre i turneringens «knock out-runde». Lyon holdt den gamle rekorden med 7-2 over Werder Bremen i 2005, mens Juventus' 7-0-seier over Olympiakos i 2003 er tidenes seier i turneringen totalt sett.

Mens Roma-fansen gned seg i øynene, satt en måpende Luciano Spalletti og så sitt eget lag bli kvernet til spaghetti på Old Trafford-gresset.

Romas trøstemål ble satt inn av Daniele De Rossi. Da var Sir Alex Ferguson allerede i gang med å skrive autografer til publikum.

Halvtime for Solskjær
Ole Gunnar Solskjær fikk drøye halvtimen av festaftenen, og bidro med målgivende forutfor kampens sjuende og siste spikerslag.

Vakrest av dem alle var imidlertid Alan Smiths 2-0-mål, hvor hele fem trekk på én-touch forekom i forkant av engelskmannens kontante avslutning.

- Han fortjente det mer enn noen andre. Han har sakte, men sikkert trent seg tilbake. Han har trent som et beist, sier Ferguson.

Minutter senere trillet Wayne Rooney inn dagens tredje mål, og gliste fra øre til øre. Kampen var kun 19 minutter gammel, tro det eller ei.

Dermed er United høyst overbevisende videre til semifinalen. Der venter enten Bayern München eller Milan.

- Vi kan bare ikke vente, smiler en offensiv Ferguson.

Det kan ikke vi heller.

Er dette Uniteds beste europacupkamp noensinne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere