RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Var det din feil, Wenger?

Foto: Matt Dunham (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Byttet åtte spillere før poengtapet mot Wigan.

WIGAN-ARSENAL 2-2:

I fjor ødela Wigan for Arsenal i gullkampen. I fjerde siste serierunde, 18. april, snudde nemlig Wigan 0-2 til 3-2 hjemme mot Arsenal med tre mål i kampens siste ti minutter. Dermed var Arsenal ute av gullkampen.

Nå ødela Wigan igjen.

Men denne gangen må nok Arsène Wenger ta sin del av skylda.

Byttet åtte
Wenger byttet ut åtte av de 11 spillerne som startet i 3-1-seieren mot Chelsea mandag, og de nye slet fra starten av mot Wigan. Det var derfor greit nok at hjemmelaget tok ledelsen etter 18 minutter. Charles N´Zogbia ble lagt i bakken, og dommeren dømte straffe. Den satte Ben Watson sikkert i mål.

Arsenal spilte seg imidlertid inn i kampen, og i løpet av fem små minutter før pause snudde alt. Mye takket være Andrei Arsjavin. Først brassesparket han halvveis inn utligningen. Så spilte han fri danske Nicklas Bendtner. Dermed var 0-1 snudd til 2-1-ledelse for Arsenal i løpet av fem minutter rett før pause.

Wigan nektet imidlertid å gi seg, og angrep for poeng også etter at N´Zogbia korrekt nok var sendt i dusjen for en liten springskalle på Jack Wilshere. Ti minutter før slutt presset Gary Caldwell Sebastian Squillaci til å heade ballen i eget nett etter en corner.

Se her for utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Wenger svarte med å kaste innpå stjernene Samir Nasri og Theo Walcott i sluttminuttene, men det hjalp ikke. Åtte endringer ble kanskje litt for mange, og franskmannen må nok tåle mange spørsmål om akkurat det.

Seks hjemmekamper uten tap
Dermed tok Wigan poeng i sin sjette hjemmekamp på rad, mens Arsenals dødballsproblemer fortsetter. Før kampen hadde de sluppet inn mest i ligaen på dødball. Faktisk hadde hele 45 prosent av Arsenals baklengsmål kommet på dødballer.

Mot Wigan ble det så baklengs på en straffe og en corner.

Verst er det imidlertid at de misbrukte sjansen til å gå opp likt med Manchester United og Manchester City på tabelltoppen. Arsenal ligger nå to poeng bak Manchester-duoen - og har én kamp mer spilt enn United.

Burde hatt straffe
Cesc Fabregas, som var suspendert, var mest oppgitt over at Samir Nasri ikke fikk et straffespark rett før slutt. Franskmannen slo et frispark rett i hånda på en Wigan-spiller, men dommeren vinket spillet videre, selv om handsen var soleklar.

- Hva var forskjellen mellom den handsen og den jeg hadde mot Tottenham? Dommere ønsker ikke at vi klager, men de gjør livet vanskelig for seg selv, twitret Fabregas etter kampen.

Wenger selv mente at de åtte endringene var nødvendige.

- Ja, med to kamper på så kort tid måtte vi gjøre endringer. Dessverre tapte vi poeng, men jeg tror ikke det var endringene som var grunnen. Jeg synes vi leverte en bra kamp, sa Wenger etterpå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere