*Nettavisen* Sport.

- Veldig fornøyd med Deila

FÅR ROS: Ronny Deila har fått en god start i Celtic. Foto: Nial Carson (Pa Photos)

Vidar Riseth har snakket med sin tidligere arbeidsgiver om lagets nye trener.

30.07.14 19:13

Onsdag kveld skal Ronny Deila og Celtic ut i duell med Henning Berg og Legia Warsawa.

Celtic er store favoritter, men polakkene er ikke noe dårlig lag, og kan være et potensielt bananskall for Deila. Nordmannen har fått en god åpning i Celtic med progresjon i treningskampene og to seire i første kvalifiseringsrunde til Champions League.

- Håper de knuser dem

Tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth forteller at han er spent før oppgjøret.

- Det er sjelden at jeg er nervøs før jeg skal se på et lag, men jeg har gått og gruet meg i hele dag. Jeg gleder meg sånn til den kampen. For å si det rett ut, jeg håper at Celtic knuser dem, sier Riseth til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENT: Vidar Riseth, her i duell med Even Northug under kjendiskampen på Ekeberg, er spent før Celtics møte med Legia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Jeg liker Ronny Deila veldig godt i tillegg til at jeg er Celtic-fan. Jeg håper Ronny får til å spille sin offensive fotball i dag. Det blir gøy, fortsetter han.

- Har du snakket med folk i klubben om hvordan han har blitt tatt imot?

- Ja, jeg prater med folk i klubben ukentlig. De er veldig godt fornøyd med Deila og det er ikke minst fansen. Det handler mye om fansen, og de ser at han kommer inn og får frem noe nytt i laget. Det at det skal gå hurtig fremover når de vinner ballen, det liker dem. De liker også stilen og holdningen hans, sier Riseth.

- Ledelsen er også fornøyd?

- Ja, de er fornøyde. Jeg håper at når Ronny går ut på banen i kveld og sparker i gjerdet, slik han pleide å gjøre i Godset. Da får han fansen med seg, humrer Riseth.

Usikker Deila

Tirsdag holdt Deila pressekonferanse i Warszawa. Der ble han naturligvis spurt om duellen med sin norske trenerkollega.

Og flere lurte på om Legias kampprogram er en fordel polakkene. Legia har spilt tre tellende kamper i Polen allerede. Celtic måtte velge en annen løsning før onsdagens oppgjør.

- Vi har spilt mange treningskamper rundt om i Europa, og jeg har vært mer borte enn i Glasgow siden jeg kom. Jeg vet ikke om Legia har noen fordel av dette. Vi skal ha med oss et godt resultat hjem. Det føler jeg meg sikker på at vi klarer, sa Deila.

- Jeg tenker ikke så mye på at vi møter Berg. Det er ikke noe ekstra ved det. Vi tenker bare på denne viktige kampen, sier han til NTB.

- Fantastiske kamper

Deila tror det blir tøffe oppgjør.

- Det blir en jevn kamp, to fantastiske kamper vil jeg tro. Sammenlignet med Reykjavik er dette et stort steg opp for oss, men jeg føler at jeg vet nok om Legia.

Henning Berg hevdet tirsdag at han ikke bruker mye energi på at Celtic ledes av en nordmann han kjenner godt.

- For å være ærlig, så betyr det ikke så mye. Det viktigste er for klubbene og lagene å gå videre. Det betyr ikke noe hvor treneren er fra. Jeg er glad for at Deila er i Celtic. Det er bra for norsk fotball, og jeg er glad for å være her. Jeg kjenner ham for jeg har spilt mot ham, og jeg har trent lag mot ham, sier Berg ifølge NTB.

Kampstart er 20.45.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.