RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Veldig spesielt at alle er profiler

Foto: Montasje NTB scanpix / Gorm Kallestad / Erlend Aas
Sist oppdatert:
Se hva Nils Johan Semb og Ola By Rise mener om Nettavisens talentkåring.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

Nettavisen kårer onsdag Norges 20 største talenter. Se listen og les vår begrunnelse her .

Vi ber samtidig toppfotballsjef Nils Johan Semb om å kikke på kåringen. Semb sier følgende om de 20 navnene Nettavisen har valgt ut som Norges mest lovende fotballspillere:

- Alle de som står på listen er mer eller mindre profiler i Tippeligaen eller proffer i utlandet, og det er veldig spesielt når man ser at de er født i 1992 eller senere, sier Semb til Nettavisen.

- Hadde du satt opp en sånn liste for bare noen år tilbake, hadde du slitt med å sette opp 20 navn. Da vi nylig tok ut landslagstroppene til U18, U21, nytt U21 og U23, tok vi ut over 80 unge norske spillere som alle spilte mer eller mindre fast i Tippeligaen eller i utlandet. Det har vi ikke vært i nærheten av tidligere, fortsetter en optimistisk Semb.

Kunne hatt 15 navn til
Han sier følgende når vi spør om han er enig i Nettavisens valg om å kåre Joshua King til Norges største talent:

- Han er naturligvis en spennende type, det har vi sett gjennom gode kamper på U-landslaget og A-landslaget. Han har også en spisskompetanse i fysikk og fart, og er vanskelig å spille mot. Han har også mange ting han må dyrke videre for å ta det neste steget, uten å gå inn på detaljer, sier Semb.

- Er det noen du savner på lista?

- Ja, det er det, men det er kanskje 15-20 navn i tillegg til disse her du kunne hatt på en B-liste. Det vil alltid være en diskusjon om noen av dem burde vært på A-lista, men sånn skal det være. Det er noen på B-lista som kommer til å klatre ganske høyt opp på denne A-lista, og noen på A-lista som kanskje ikke tar steget helt opp, spår Semb.

- Som en 10.000-meter
Toppfotballsjefen tror det blir interessant å se tilbake på Nettavisens liste om noen år. Det er nå talentene står overfor sin tøffeste utfordring i karrieren, mener han.

- Nå er spørsmålet hvor gode enerne på denne listen blir. Hvis de flater ut, er det ikke sikkert norsk fotball blir noe bedre. Det blir spennende å se på denne lista om to-tre år, hvor gode er disse spillerne da. Noen av dem er jo allerede på A-landslaget nå, påpeker Semb.

Også landslagsassistent Ola By Rise får studere Nettavisens liste. Han gransker den nøye, før han smiler og sier følgende:

- Det er en veldig spennende liste, en kjempespennende liste, men jeg ser allerede at jeg hadde gjort noen endringer, sier den tidligere storkeeperen.

- Jeg vil sammenligne det å plukke ut et felt i en 10.000-meter fire runder før mål, der feltet er ganske samlet. Her har dere tatt ut de 20 dere tror ligger øverst i feltet, men man kjenner ikke forutsetningene til alle. Det her er en himla vanskelig jobb. Slike ting kan forandre seg i løpet av kort tid, fortsetter By Rise.

Noen vil skuffe
- Hva slags endringer ville du gjort på lista?

- Jeg vil ikke blande meg bort i det. Min filosofi er at man ikke skal «låse» folk. Inne i hodet mitt kan jeg ha en oppfatning om hvem på listen som er de fem jeg har mest tro på som fremtidige A-landslagsspillere. Men jeg vet av erfaring at man endrer mening underveis. Det er spillere som overrasker deg positivt og det er spillere som skuffer deg, sier han.

Og utdyper:

- Det handler om tilfeldigheter. Det kan være skader, dårlige klubbvalg, en trener som legger blokkeringer for utvikling. Det er en del på lista som er spennende, men det er også noen som kanskje ikke vil nå opp. Se også på Kristoffer Larsen, som plutselig har kommet opp. Ingen snakket om han for fire måneder siden. Han har plutselig kommet inn på lista, og det er fortjent, for han er spennende, men det vil også være andre som kommer som prosjektiler, illustrerer By Rise.

- Hvilke spillere burde vært med på lista?

- Du kan helt sikkert finne noen som burde vært med. Jeg ser noen som har «kila» seg inn her, men jeg vil ikke komplisere ting for deg. Nettavisen har sikkert gjort et grundig utvalg, sier By Rise.

Han er også relativt enig i Nettavisens valg om å kåre Joshua King til landets største talent født i 1992 eller senere.

- Det er ikke noe sjokkerende og rystende over at han står så høyt oppe på lista. Han har vanvittige fysiske forutsetninger for å bli en god internasjonal spiss. Han er så sterk og hurtig, og har en veldig nese for mål og stor selvtillit. Samtidig opplever jeg ham som lyttende og positiv når det kommer til å lære. Det som er spennende, er å se hvordan han utvikler seg. Det er faktorer han selv kan være med på å påvirke, støttepersoner kan påvirke og x-faktorer man ikke vet noe om. Karrierevalg, skader, det er helt umulig å se. Men «Josh» har veldig gode forutsetninger for å bli en veldig, veldig god spiss, det er det ingen tvil om.

Hvem mener du er det største talentet på Nettavisens liste? Bruk avstemningen til venstre eller skriv i kommentarfeltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere