*Nettavisen* Sport.

- Veldig stolt av prestasjonen

Foto: Paul Weaver / Mediehuset Nettavisen

Men en marerittstart ødela for Per Joar Hansen og Norges U21-landslag mot England.

10.10.11 21:30

NORGE U21 - ENGLAND U21 1-2:

Mandag kveld var det duket for EM-kvalifisering for det norske U21-landslaget, og Per Joar Hansen og hans menn tok imot et skadeskutt England til dyst på Marienlyst.

Spillere som Danny Welbeck, Nathan Delfouneso, Martin Kelly, Kyle Walker, Connor Wickham og Phil Jones var alle i den opprinnelige engelske troppen, men var av ulike grunner ikke med til Drammen.

Tidlig smell
Og Norge skulle få en kalddusj allerede etter drøye tre minutter i første omgang. Henri Lansbury slo en corner, og helt alene i feltet sto Craig Dawson. Midtstopperen hadde ingen problemer med å heade ballen i mål fra kort hold, og England gikk opp til 1-0.

Etter syv minutter skulle Norge få nok en ripe i lakken. Arsenal-spiller Alex Oxlade-Chamberlain slo et innlegg inn i feltet, der Ross Barkley smalt til på hel volley. Skuddet ble i stedet en pasning, og Liverpool-spiller Jordan Henderson satt ballen i mål fra syv meter.

En marerittstart for det norske U21-landslaget.

Norge våknet
Så skulle Norge våkne, etter skrekkelige ti første minutter. Marcus Pedersen slo en glimrende pasning gjennom til Markus Henriksen, som la ballen nydelig ut til Valon Berisha. Han satt ballen i mål fra ti meter på flott vis, og dermed sto det 1-2 i Drammen. Det resultatet holdt seg også til pause.

- Vi gir oss selv vanskelige arbeidsforhold med å slippe inn to «skitmål», og det er surt. Likevel vil jeg berømme gutta, for vi har spilt fantastisk fotball i første omgang, og kjører over England. Nå skal vi gi full gass og jakte utligning, sa Per Joar Hansen til TV 2 i pausen.

Og full gass ble det. Norge kjørte kampen og skapte flere store sjanser i andre omgang, men fikk ikke ballen i nettmaskene. Dermed ebbet kampen ut til seier for engelskmennene.

- Veldig stolt
U21-sjef Per Joar Hansen oppsummerte kampen slik:

- Vi visste at vi hadde god mulighet om vi kom opp på maksnivå, og det gjorde vi i 80 minutter. Når det er sagt, er jeg veldig stolt av prestasjonen gutta legger ned i dag. Man kan gjerne si at vi burde fått med oss mer, men sånn er fotball, man må score på sjansene, sier Hansen til TV 2.

Som var glad for å se godt offensivt angrepsspill, til tross for at det kun ble ett mål.

- I dag viser vi at vi kan spille god fotball mot et lag som er ranket høyt i Europa. Vi viser stor variasjon, og skaper sjanser på flere måter. Det er godt å se, avslutter U21-sjefen.

Norge er nå på andreplass i gruppa med seks poeng, England leder med ni.

Slik stilte lagene:

Norge:

Eirik Holmen Johansen - Vegar Hedenstad, Thomas Rogne, Stefan Strandberg, Fredrik Semb Berge - Markus Henriksen, Håvard Nordtveit, Harmeet Singh, Valon Berisha, Flamur Kastrati - Marcus Pedersen

England:

Butland; Smith, Briggs, Lowe, Bennett; Dawson, Barkley, Henderson, Lansbury, Oxlade-Chamberlain; Sordell.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra vår mann på Marienlyst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.