RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Veldig tøft akkurat nå

Foto: Marius Vik
Sist oppdatert:
Alanzinho liker det norske klimaet dårlig.

NADDERUD (Nettavisen): Fredag var Alanzinho tilbake på Stabæk-trening for første gang i 2009. 25-åringen overrasket med ny stil – en frekk skjeggvekst gjør ballvirtuosen mer macho enn han noensinne har vært på norske fotballbaner.

- Min nye image, gliser brasilianeren bredt.

- Misunnelige
Langt mer attråverdig var Stabæk-spillerens mørke brunfarge, som han har tilegnet etter mange timer på Rios sandstrender den siste måneden. Alanzinho innrømmer at det ble noen kommentarer på den første treningen på norsk jord i 2009.

- Alle er misunnelige på meg, flirer Stabæk-juvelen.

Det har de grunn til. Hudfargen til de fleste Stabæk-kollegene tilsier at brassen er den eneste som har tilbrakt fotballferien nærmere Rio enn Sibir. For Alanzinho er derimot Bekkestua i januar omtrent som å være i Sibir. Og – han liker det dårlig.

Tøff tid
Faktisk er januarmåneden den vanskeligste tida han har i året.

- Det er veldig tøft akkurat nå, innrømmer Alanzinho overfor Nettavisen.

- Å reise bort fra familien og alle vennene mine er ikke morsomt.

De norske værforholdene gjør det ikke akkurat bedre.

- Jeg har kommet i god form etter all treningen på stranda. Men dette er det verste med sesongoppkjøringen, alle utetreningene i januar, mener midtbanespilleren.

- Heldigvis blir en del av sesongoppkjøringen i utlandet. Det er alltid mye bedre. Da kommer jeg i alle fall i form til seriestart, lover Stabæk-helten.

Skeptiske til norsk sesongoppkjøring
Nettavisen har pratet med flere ikke-skandinaviske spillerne i Tippeligaen som er mektig lei den lange, norske sesongoppkjøringen. Alanzinho følger seg pent inn i den rekken.

- Den er veldig lang, ja. Ingen av mine venner i Brasil tror meg når jeg forteller at vi har nærmere tre måneders sesongoppkjøring.

- I Brasil er det vanlig med to-tre uker før man starter. Først spiller man en regional liga, så starter den nasjonale hovedserien.

Selv fikk Alanzinho fem dagers forlenget juleferie av Stabæk. Fredag ettermiddag vendte han så nesa mot Beitostølen, hvor han i helga skal spille en uhøytidelig innendørsturnering.

- Et koselig avbrekk fra utetreningene, men det er mest for moro, mener brassen selv om turneringen.


Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere